HJSC eindigt derde ondanks zure nederlaag in Meppel

HJSC heeft een fantastisch competitie-seizoen met een zure nederlaag afgesloten. In de slotminuut van de wedstrijd wist MSC de 2-1 te maken waardoor HJSC zonder punten uit Meppel vertrok. Uiteindelijk had de nederlagen geen grote gevolgen want HJSC eindigt dit seizoen als derde. Een geweldige prestatie. Na de wedstrijd werd bekend dat Mulier uit Witmarsum zaterdag de tegenstander is in de nacompetitie.

HJSC STEUNEN IN WITMARSUM MAAR GEEN VERVOER OF EEN PLEKJE OVER? KLIK HIER.

Bloedheet, dat was het zeker in Meppel. Genoeg blijven drinken dan maar. Uiteraard hadden beide ploegen hier last van natuurlijk. De wedstrijd begon heel timide. Het was afwachten geblazen en de kat uit de boom kijken voor beide ploegen. HJSC probeerde het een aantal keer op links via Justin Boonstra. Het zag er gevaarlijk uit maar leverde in de openingsfase niets op. MSC had na tien minuten wel op voorsprong moeten komen. Echter werd de bal voor leeg doel naast geschoten. Een bijzonder knappe prestatie, geluk voor HJSC dus. Een vijftal minuten later was MSC weer dicht bij de openingsgoal. Een strakke voorzet over de grond werd maar net gemist door een MSC-speler waardoor de bal vlak voor de goal langs schoot.

MSC werd dus steeds gevaarlijker maar HJSC kwam op voorsprong. Henk Sijbranda was het eindstation van een prachtige HJSC-aanval die door Mark Tesselaar werd ingeluid. Misschien een beetje tegen de verhoudingen in, maar zeker niet minder lekker. MSC reageerde uiteraard en schakelde een tandje bij. HJSC hield het achterin goed dicht en zo kreeg MSC geen grote mogelijkheden. Toch viel de 1-1 nog voor rust. Een geweldige uittrap van de keeper van MSC vloog over alles en iedereen heen. De HJSC-verdedigers schatte de situatie verkeerd in en mistte de bal. Twee spelers van MSC maakte het karwei dankbaar af en zo was de stand weer in evenwicht. Toch had HJSC met een voorsprong de rust in moeten gaan. Wederom was Henk Sijbranda het eindstation van een prima HJSC-aanval. Hij schoot echter hoog over de goal van MSC.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. MSC was de enige ploeg die nog aan het aanvallen was. In de openingsfase van de tweede helft was Justin Boonstra één keer gevaarlijk. Hij stuitte na een prima rush op de keeper van MSC. Na die kans heeft HJSC alleen nog maar achteruit gevoetbald. Met name Lars Palyama keepte een goede wedstrijd. Hij zal ook in de nacompetitie onder de lat staan omdat 1e keeper Johan de Boer zijn binnenbanden heeft verrekt. Hij zal niet op tijd fit zijn. Ook Bart van Kalsbeek en Lex Potma waren in Meppel afwezig. Van hun is de verwachting dat zij zaterdag weer fit zijn.

Tot de 90’ste minuut ging het prima. HJSC wankelde maar hield stand. Zoals gezegd met dank aan keeper Lars Palyama hield HJSC het achterin schoon. Het was dus vreselijk zuur dat MSC toch nog de drie punten pakte. Een afgeslagen bal kwam op het randje van de zestien bij een MSC-speler terecht. Die schoot de bal met buitenkant rechts keurig in de linker kruising. Een mooie goal maar wel een vreselijk zure.

Gelukkig had de nederlaag geen gevolgen voor de plaats op de ranglijst. HJSC eindigt dit seizoen als derde, een prestatie van formaat. En wie weet speelt het vlaggenschip na de zomer wel in de vierde klasse. Het beloven spannende weken te worden.

Nacompetitie
Ondanks de nederlaag is HJSC dit seizoen knap derde geëindigd en gaat dus zaterdag de eerste nacompetitiewedstrijd spelen. SV Mulier is de tegenstander. Bij winst speelt HJSC een week later een allesbeslissende wedstrijd om promotie naar de vierde klasse. Bij een nederlaag zaterdag is het einde seizoen en blijft HJSC in de vijfde klasse. Er gaat zaterdag geen bus naar Witmarsum. Na overleg tussen bestuur en spelers is besloten dat niet te doen. Uiteraard hopen wij wel op massale steun in Witmarsum zaterdag. Mocht HJSC op 9 juni voetballen dan organiseert het bestuur wel een busreis.