HJSC kan zaterdag in Rutten een megaslag slaan

Koploper HJSC neemt het dit weekend op tegen de huidige nummer twee van de ranglijst, RKO uit Rutten. Na het geweldige vorige weekend waar HJSC het gat tot vier punten wist te vergroten kan het nu weer een megaslag slaan. Maar HJSC zal in Rutten ongetwijfeld een ploeg aantreffen die tot op het bot gemotiveerd is en vecht voor zijn laatste kans. 

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 | JO10-3 – RVLC JO10-1
10:15 | MO11-1 – vv Heerenveen MO11-1

Thuiswedstrijd voor HJSC 2 en de VR1 zijn afgelast
Ons vrouwenteam zou om half 1 aftrappen tegen laagvlieger Aengwirden/Akkrum VR1. Helaas heeft de tegenstander niet genoeg spelers waardoor dit duel is afgelast.

HJSC 2 sluit het programma in Hommerts om 15:00 af tegen Leeuwarder Zwaluwen 7. Op papier een spannende pot want HJSC staat vijfde en de ploeg uit Leeuwarden vierde. Bij een zege klimt HJSC naar de vierde plaats. Mocht HJSC 2 een goed slot kennen van de competitie dan kan het zomaar nog derde eindigen, en dat is best een knappe prestatie gezien de wisselende formaties waarmee het speelt.

Koploper HJSC tegen nummer twee RKO
Een wedstrijd waar al lange tijd naar uit wordt gekeken, zeker gezien de ontwikkelingen van vorig weekend. Door de onverwachte nederlaag van RKO heeft HJSC een gat van vier punten weten te slaan. HJSC kan zich dus iets veroorloven maar dat is alles behalve de instelling waarmee het naar Rutten zal komen. Na de wedstrijd in Rutten zijn er nog maar drie wedstrijden te spelen en die speel je toch iets fijner met een ruimere puntenmarge.

Zo onverwachts makkelijk als tegen NOK vorig weekend zal het ongetwijfeld niet gaan. HJSC verloor bovendien eerder dit seizoen op eigen veld van RKO. Maar dat is lang geleden en HJSC verkeerd nu in geweldige vorm. Het zal er alles aan doen om een goed resultaat mee te nemen uit Rutten. Mocht dat lukken dan mag er pas serieus worden nagedacht over een eventueel kampioenschap.

Huidige stand in de vijfde klasse A
1. HJSC | 46 punten (+38)
2. RKO | 42 punten (+31)
3. NOK | 42 punten (+19)

Klik hier voor het resterende programma van de teams

RKO 1 – HJSC 1
15:00u | Sportpark de Treffer, Rutten
Scheidsrechter: J. Wijnja

Selectie HJSC 1 tegen RKO
1. Erro Hofstra (K)
3. Niek de Jager
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
20. Luc Huitema (K)