HJSC VR1 doet goede zaken met zege op de Blesse

Na de nederlaag tegen Oudega (3 -1) wilden wij de goede draad weer oppakken en weer wedstrijden winnen. Nu ligt de middenmoot in onze competitie redelijk dicht bij elkaar en kunnen we nog stijgen naar plek 5, maar ook zakken naar plek 9. De Blesse hoort ook bij deze middenmoot en dus moesten we deze wedstrijd wel winnen.

Een flitsende start
Deze wedstrijd begon Irma op een andere positie, namelijk op de rechtshalf. Wij startten goed, want meteen hadden wij meer balbezit en waren we voornamelijk op hun helft. Michelle, Ymkje waren met hun loopacties sterk op het midden en Irma kon er via de rechterkant er overheen knallen. Zo kwam ook de 0-1 in de tweede minuut. Irma had een goede actie op de rechterkant en kon de bal voorgeven. Berit stond goed te plek bij de tweede paal en kon de bal binnenschieten.

Zeven minuten later kregen wij een corner, maar na wat overtikken vond Michelle de ruimte om uit te halen en ze knalde de bal mooi binnen in de rechterhoek. Een voorsprong van 0-2 binnen tien minuten, dat deden we keurig! De rest van de eerste helft hadden wij nog genoeg kansen en speelden wij een prima pot! Wel werden we iets slordiger en hierdoor kwam de Blesse ook meer van hun helft en creëerden ze steeds meer kansen.

Het belang van een bakje thee
In de rust kregen we dit ook wel even te horen, maar over het algemeen waren we wel redelijk tevreden. Minder tevreden was Toussaint in de rust met de theekan. Het vullen van een bakje thee duurde namelijk wel even… Zo liep Michelle ook het veld weer op met een bakje thee, want ja, een bakje thee is wel nodig natuurlijk!

Even een tandje rustiger
Na de rust was ons spel nog steeds prima, maar moesten we iets meer verdedigen. Wel werden de meeste duels nog op het midden uitgespeeld. We creëerden nog wel kansen en zo kwam ook de 0-3, wederom door Berit, die de bal slim binnenschoot. De Blesse probeerde meer te forceren door meer mensen naar voren te schuiven, maar met het verdedigende werk van Iris en Ymkje hadden ze nog moeite om erdoor te komen.

De 1-3 kregen we tegen na een corner, deze viel via de paal ongelukkig binnen. Jenny moest op het einde van de wedstrijd nog tweemaal aan de bak, maar ze stond keurig te keepen! Aan de andere kant van het veld schoot Isa tussendoor de bal nog binnen met een mooi schot over de keepster heen,1-4! We speelden de wedstrijd wat rustiger uit, want met kramp en niet geheel-fitte spelers moeten we uitkijken, aangezien we woensdag weer het strijdtoneel op mogen. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 1-4. Een wedstrijd waar wij tevreden op terug mogen kijken! Met deze drie belangrijke punten konden we terug keren naar het feestje in Hommerts.

Vooruitkijken
Komende woensdag zouden wij thuis een inhaalwedstrijd tegen Aengwirden/ Akkrum VR1 hebben, maar deze gaat helaas niet door omdat de tegenstander te weinig spelers heeft. Wilde je ons nu aanmoedigen woensdag, dan moeten we je helaas teleurstellen. De eerst volgende wedstrijd is op 8 mei tegen VVI VR1, een spannende pot die gewonnen moet worden om zicht te houden op het linker rijtje.  Maar nu eerst tijd voor de derde helft!