HJSC kijkt uit naar 11 mei door simpele zege op Mulier

HJSC won zaterdag met 4-1 van Mulier. Na een matige eerste helft werd in de tweede helft orde op zaken gesteld en de zege binnen gehaald. Kampioen is HJSC nog niet omdat NOK van RKO wist te winnen. Maar nu kijken we wel allemaal enorm uit naar 11 mei als HJSC op eigen veld en eigen kracht kampioen van de vijfde klasse kan worden.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Wedstrijd komt maar moeilijk op gang
Na twee uitstekende wedstrijden tegen de concurrentie heeft HJSC het kampioenschap dus voor het grijpen. Afgelopen zaterdag was HJSC dus nog afhankelijk van een andere wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk dat deze wedstrijd voor HJSC ongunstig zou uitpakken en het kampioenschap nog even uitgesteld moet worden.

Het begon allemaal vrij tam en matig op sportpark Oan it Far. Een goedgevuld sportpark Oan it Far zag dat de gasten uit Witmarsum weinig aanstalten nam om vooruit te voetballen. Uiteraard viel dit binnen het verwachtingspatroon en dus moest HJSC zoals zo vaak dit seizoen het spel maken, wat ook volkomen logisch is. Maar dat lukte maar half want het was vooral heel slordig wat HJSC liet zien. Veel foute passes, te weinig bewegende spelers en dus krijg je dan een hele tamme pot.

Openingstreffer voelt als bevrijding
Omdat vrij weinig wou lukken aan de kant van HJSC namen ook de frustraties de overhand. Het voordeel was dan weer dan Mulier op een verdwaalde corner na helemaal niets kon bewerkstelligen. Open kansen kreeg HJSC ook niet en dus moest het maar weer eens via de standaardsituaties, dat blijkt dit seizoen een uitstekend wapen. En zo viel ook de eerste treffer van de middag. Een HJSC-corner werd door Mulier weggewerkt maar de bal belande in de voeten van Piet Jan Nauta. Met een mooie droge schuiver passeerde hij de doelman en zette hij HJSC op voorsprong.

Weinig enthousiasme in de pauze
Meteen na de HJSC-goal werd Mulier ineens gevaarlijk. Een schot van behoorlijke afstand belande op de doelpaal en stuiterde het veld weer in, het bleek het enigste wapenfeit van de bezoekers voor rust.  Na een blessuretijd die gevoelsmatig tien minuten duurde zocht HJSC toch enigszins teleurgesteld de kleedkamer op. De voorsprong was er dan wel, voetballend viel het allemaal behoorlijk tegen.

HJSC neemt na rust afstand
In eerste instantie leek er na de pauze weinig te veranderen. HJSC probeerde naar voren te voetballen maar het lukte allemaal niet helemaal. Zo kabbelde de wedstrijd rustig voort tot minuut 65 toen HJSC een vrije trap kreeg. Mark Jaarsma ging achter de bal staan en schoot niet voor het eerst de bal schitterend in de bovenhoek.

Verzet van Mulier gebroken
Na de schitterende goal van Mark Jaarsma ging HJSC ook beter voetballen en leek Mulier de lichte grip die het had op HJSC kwijt te raken. Herre Bosma, vorige week nog belangrijk met twee goals tegen RKO maakte de 3-0. Een vlotte HJSC-aanval ging eraan vooraf en Henk Hoekstra kreeg de assist op zijn naam. Een kwartier voor tijd kreeg Mulier nog wel een penalty na een domme overtreding in het zestienmetergebied. Deze werd feilloos benut maar een slotoffensief kwam er verder niet.

HJSC kan op 11 mei kampioen worden
Niek de Jager zorgde voor het slotakkoord door de 4-1 binnen te schieten. Zo haalde HJSC in een vreselijk matige pot toch weer de volle buit binnen en kan er een grote cirkel op de kalender op 11 mei. Dan speelt HJSC thuis tegen Bakhuizen en is het bij een zege kampioen van de vijfde klasse. Omdat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen betreft zal er ook een tent naast het voetbalveld staan. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een schitterende dag van te maken. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Mooie afsluiting in het dorpshuis
Na afloop van de wedstrijd tegen Mulier wist zanger Wesley van Doesburg die we een week eerder al in Rutten troffen er een mooi feest van te maken. Nog geen kampioensfeestje, maar dan komt ongetwijfeld nog wel.

HJSC 1 – Mulier 1 | 4-1 (1-0)