HJSC heeft titel voor het grijpen na zege op RKO

HJSC kan zaterdag in eigen huis kampioen van de vijfde klasse worden. Dat heeft het te danken aan een 2-0 zege in Rutten tegen RKO. Na de zege van een week eerder op NOK werd nu ook die andere achtervolger op een nederlaag getrakteerd. HJSC won met 2-0 door doelpunten van Herre Bosma en dat was volledig terecht.

Beide ploegen starten voorzichtig
Het sportpark in Rutten was goed gevuld met toeschouwers voor deze topper in de vijfde klasse. Voor RKO was het de laatste kans om nog aanspraak te maken op het kampioenschap. Met vier punten voorsprong op NOK en RKO zat HJSC in een wat comfortabelere positie. Maar bij alles en iedereen binnen HJSC was duidelijk dat een zege in Rutten wel eens de definitieve slag zou kunnen zijn.

Het begon allemaal een beetje tam op sportpark de Treffer. Zowel HJSC als RKO waren een beetje aan het aftasten en zorgden voor niet heel veel gevaar. De lange bal bleek al snel een populair wapen bij de twee ploegen. Dit leverde bij RKO niet veel op want de meeste ballen konden door de defensie van HJSC worden weggewerkt of door doelman Erro Hofstra worden opgeraapt. Ook bij HJSC lukte het niet om buitenspelers Pieter Wiersma en Justin Boonstra echt aan het werk te zetten.

Herre Bosma schiet HJSC op voorsprong 
Zo kabbelde de wedstrijd rustig voort en was er weinig opwinding te beleven voor de toeschouwers. Een schot van Jelger de Boer was tot minuut 35 het meest opwindende moment van de wedstrijd en die bal belande ergens richting ruimtestation ISS. Zo leken beide ploegen met 0-0 de kleedkamers op te zoeken. Maar plots was daar een moment voor de goal van RKO waar Henk Hoekstra zijn schot geblokt zag worden en Herre Bosma de rebound op knappe wijze in de linkerbovenhoek. Een lekkere opsteker zo vlak voor de thee.

Verzet van RKO snel gebroken
Na de rust was het de thuisploeg die volle bak druk wou zetten. HJSC wankelde even maar bleef op de been. Een naast de goal gekopte corner was het gevaarlijkste moment van RKO en na dat moment nam HJSC de touwtjes weer in handen. Dat deed het overtuigend door ook meteen te scoren. Weer was Herre Bosma de gevierde man want hij was verantwoordelijk voor de 2-0.

RKO probeerde het nog wel maar doelman Erro Hofstra kwam niet meer in de problemen. In de absolute slotfase had HJSC nog verder uit kunnen lopen maar twee 100% kansen werden vakkundig om zeep geholpen. Het maakte eigenlijk ook niet uit want de 2-0 zege was ruim voldoende. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading natuurlijk enorm. Officieel is het kampioenschap natuurlijk nog niet binnen maar gevoelsmatig kan dit natuurlijk niet meer mis gaan.

Met livemuziek, buikschuiven en een gewonnen hometrainer werd het nog een zeer gezellige nazit in Rutten. Onderstaand filmpje is een mooie compilatie van deze prachtige dag.

Wanneer is HJSC kampioen?
Komende zaterdag speelt HJSC thuis tegen Mulier. Als HJSC weet te winnen en RKO wint van NOK dan is het officieel. HJSC is dus afhankelijk van de uitslag op een ander veld. Mocht deze uitslag niet gunstig zijn dan zal HJSC waarschijnlijk kampioen worden op zaterdag 11 mei. Ook dan speelt HJSC een thuiswedstrijd en is Bakhuizen de tegenstander.

RKO 1 – HJSC 1 | 0-2 (0-1)
Basis:
Erro Hofstra (K), Bert Veltman, Piet Jan Nauta, Aizo Veltman, Lammert Wiersma, Jelger de Boer (C), Mark Jaarsma, Herre Bosma, Justin Boonstra, Henk Hoekstra en Pieter Wiersma.
Bank: Redmer van Netten, Niek de Jager, Luc Huitema (K), Lex Potma, Bart van Kalsbeek en Hein Kemme.

Gonny de Boer maakte de foto’s