Senioren vliegen uit, één jeugdwedstrijd thuis

Alle seniorenteams van HJSC spelen zaterdag een uitwedstrijd. HJSC 1 vertrekt naar Espel, HJSC 2 naar Bolsward en de VR1 naar Sint Annaparochie. Vooral HJSC 2 en de vrouwen zijn gebaat bij een goed resultaat.

Wedstrijden in Hommerts
09:00 | MO13-1 – MKV’29 MO13-1
AFG | JO19-1 – QVC JO19-1

12:30 | SC Bolsward 4 – HJSC 2
Na toch wel een teleurstellende nederlaag tegen IJVC 3 vorige week treft “It Twadde” nu de koploper. Het na vijf wedstrijden nog ongeslagen Bolsward scoorde al 39 goals. Een uitdaging van formaat voor HJSC 2. Wil de ploeg aansluiting houden met de bovenste ploegen dat is een positief resultaat noodzakelijk. Anders zal HJSC 2 een pas op de plaats moeten maken.

Een week later staat voor HJSC 2 de bekerwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 7 op het programma. Dit duel begint om 12:30 uur in Hommerts.

14:00 | St. Annaparochie VR2 – HJSC VR2
Dat de vrouwen een lastig seizoen beleven is inmiddels duidelijk. Vorige week tegen Sneek Wit Zwart zat er misschien wel een resultaat in het vat, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen door veel kansen te missen. Zaterdag zal wederom een pittige uitdaging worden tegen middenmoter St. Annaparochie, al beseffen de vrouwen maar al te goed dat er binnen niet al te lange tijd toch echt punten gepakt moeten worden.

14:30 uur | Espel 1 – HJSC 1
Een week na de bijzondere zege in Bakhuizen weer een uitwedstrijd voor het vlaggenschip. Uiteraard zonder Mark Tesselaar en Erro Hofstra die beiden één wedstrijd zijn geschorst. Gelukkig beschikt HJSC over een ruime selectie en zijn er ook weer wat jongens terug van blessures. Hoofdtrainer Thomas Graven zal er dus wel uitkomen wie op te stellen in de polder. Hij neemt onder andere jeugdspeler Jorrit Renema voor het eerst bij de selectie.

Espel uit, een traditioneel lastige pot. In de vijfde klasse hebben beide ploegen al heel wat duels uitgevochten met elkaar. In het seizoen 2018/2019 werd HJSC natuurlijk kampioen thuis tegen Espel na een 3-0 zege. De uitwedstrijd eerder dat seizoen ging wel verloren met 4-2. Bart van Kalsbeek en Mark Tesselaar maakten toen de goals voor HJSC.

Verder kunnen we uit de statistieken halen dat HJSC het altijd lastig heeft in de polder. Wel werd er altijd veel gescoord door beide ploegen, saai was het dus nooit. Ook deze week blijft maar één ding belangrijk, winnen en de koppositie behouden.

Selectie HJSC 1 tegen Espel
1. Johan de Boer (K) (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Jarno Hofstra
16. Bert Veltman
17. Jorrit Renema
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem