HJSC VR1 vergeet zichzelf te belonen tegen SWZ VR1

Na de nederlaag van vorige week, konden de resultaten deze week niet veel minder. Zaterdag mochten wij om half 1 in Hommerts tegen de dames van Sneek Wit Zwart (SWZ) VR2. De coaches begonnen met een lang verhaal. Door Corry haar afwezigheid hadden we een invalkeepster nodig, in dit geval Jeanet. Daarnaast hadden we een nieuw centraal duo, Mariëlle en Berit mochten in het centrum beginnen. Al lachend, maar tegelijk wel serieus begonnen we aan de warming up. Timo was tevreden over hoe wij ons warmliepen. Ondanks de vele wisselingen, zag iedereen het wel goed komen vandaag en waren wij gebrand op 3 punten.

Wij begonnen de eerste helft sterk, we speelden veelal op hun helft. De eerste kansen waren voor Martynke en Michelle, maar deze werden tegengehouden of naast geschoten. Doordat Michelle iets meer uitzakte, konden diepe ballen gegeven worden op Irma en Martynke, die hun man voorbijsnelde. Ons voetbal had veel meer kleur dan afgelopen weken! De uitbraken van Sneek Wit Zwart werden goed verdedigd. Marijke gooide haar zitsliding erin. Al zittend schopte ze de bal nog weg. Het was een bijzondere manier, maar het werkte wel! De mooiste kans van de wedstrijd was wel voor Sacha. Na een schot van Irma kwam de bal voor Sacha haar voeten. Sacha schoot de bal hard richting de kruising, maar deze werd nog door de keepster er uit gehaald. In de 36e minuut mocht Jeanet gaan vissen, want vanuit een corner werd de bal goed in de verre hoek binnen gekopt. We gingen rustig verder voetballen en er straalde een soort vertrouwen vanuit het team.

Het bekende HJSC- probleem
In de rust was Timo heel tevreden, maar we vergeten onszelf te belonen met een goal. Na een lekkere warme thee konden we er weer tegenaan. Net als in de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, wel was SWZ wel iets sterker dan in de eerste helft. Mariëlle was in bloedvorm en was scherp bij de felle aanvaller van SWZ. Berit had de spits goed bij zich.  Wij kregen een wereld aan kansen. De ballen gingen voor het doel langs, of ze werden tegengehouden door de keepster van SWZ. SWZ probeerde even ons gevaar te laten wijken door Irma een beuk mee te geven tegen de borden aan. Gelukkig bleven beiden heel.

Moe gestreden
In de 60e minuut schoot Jeanet de bal niet goed weg met haar linkervoet bij de opbouw, waardoor de bal recht in de voeten kwam bij SWZ. Deze werd afgestraft en in het hoekje binnengeschoten. De hoop was nog niet verloren en Timo riep ons even bij hem, we moesten knokken blijven, want wij hadden nog tijd genoeg. De laatste 20 minuten speelden we 1-op-1 om nog een doelpunt te forceren, maar helaas ging de bal er maar niet in. SWZ kwam nog een paar keer ten aanval, maar de bal ging er gelukkig niet in! Iedereen was kapot aan het eind van de wedstrijd. Moe gestreden konden we terugkijken op prima voetbal. Helaas wel zonder resultaat.

Vooruitkijken
Komende week treffen wij ST. Annaparochie VR2 om 14:00 in ST. Annaparochie zelf. De ploeg is voor ons niet een onbekende, want vorig jaar was deze ploeg voor ons een maatje te groot in de derde ronde van de beker. We verloren deze gezellige wedstrijd toen met 4-1. Nu hopen we zaterdag op een revanche natuurlijk! Maar eerst aan de Apple Bandits, tijd voor de derde helft!