HJSC pakt op slotdag kampioenschap in de vijfde klasse

HJSC is op de slotdag van de competitie kampioen geworden van de vijfde klasse A en mag het dus na de zomer uitkomen in de vierde klasse. Op de laatste speeldag werd Udiros overtuigend met 0-4 verslagen en dat was toch enigszins een opluchting na de deceptie van een week eerder. Toen kon HJSC op eigen veld kampioen worden maar werd er teleurstellend gelijk gespeeld tegen Bakhuizen (1-1). 

Ondanks dat HJSC in Nieuwehorne speelde leek het wel op een thuiswedstrijd. Twee schitterende doeken om HJSC te ondersteunen hingen in de ballenvangers en ook het nodige vuurwerk was aanwezig toen beide ploegen het veld opkwamen. Ook tegenstander Udiros had uitgepakt met een beste klap vuurwerk wat zorgde voor een sfeervolle opkomst van de spelers.

Geen moment in de problemen
Dat HJSC genoeg zou hebben aan een gelijkspel was enigszins te zien aan het spelbeeld. Er werd zeker behoudender gespeeld dan een week eerder, en eigenlijk het hele seizoen. Zonder aanvoerder Jelger de Boer die op de training was uitgevallen kon HJSC toch de controle goed bewaken. En net als een week eerder kwam HJSC net na tien minuten spelen op voorsprong. Henk Hoekstra schoot na een korte maar knappe solo kiezelhard raak en bracht HJSC zo op voorsprong.

Waar het een week eerder na de openingstreffer mis ging, HJSC stopte eigenlijk gewoon met het spelen van zijn eigen spelletje, liep het tegen Udiros gelukkig anders. HJSC speelde rustig en geconcentreerd en de defensie kwam geen moment in de problemen. Toen Mark Jaarsma zijn vrije trap tegen het einde van de eerste helft in één keer in de goal zag gaan leek er weinig meer mis te kunnen gaan.

Scheidsrechter valt geblesseerd uit
In de tweede helft veranderede er weinig aan het spelbeeld. Maar toch bleef het oppassen voor een counter van de thuisploeg. Er was wel even schrik toen de scheidsrechter het spel stillegde want hij was door zijn rug gegaan. Na een korte behandeling van verzorgster Astrid Breed leek de wedstrijd afhankelijk vervolgt te kunnen worden. Maar het duurde nog geen tien minuten totdat de scheidsrechter er definitief mee stopte.

De spanning sloeg bij spelers, staf en supporters al toe. Zou de wedstrijd definitief worden gestaakt en moest deze wedstrijd op bijvoorbeeld een woensdagavond worden ingehaald? Daar zat toch helemaal niemand op te wachten. Gelukkig bleek er iemand van Udiros met de juiste papieren bereid te zijn om de wedstrijd af te maken. Na toestemming van beide clubs kon de wedstrijd gewoon worden afgemaakt.

Afzwaaiende Justin Boonstra beslist de wedstrijd
Nog maar kort na de hervatting was het Justin Boonstra die de wedstrijd op slot gooide. In hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor HJSC maakt hij goed voorbereidend werk van Pieter Wiersma keurig af. Met de derde goal van HJSC deze middag leek de wedstrijd definitief gespeeld. En mocht er nog twijfel zijn geweest dan was het Henk Hoekstra die daar zeker een einde aan maakte. Met zijn tweede goal zette hij HJSC op 0-4 en was de buit definitief binnen.

Mark Tesselaar maakt zijn laatste minuten in HJSC 1
Geplaagd door blessures kon Mark Tesselaar, jarenlang aanvoerder van HJSC 1, dit seizoen niet in actie komen. Maar hij kreeg van hoofdtrainer Thomas Graven nog een paar minuten om toch nog in actie te zijn gekomen in dit kampioensjaar. Onder luid applaus van de aanwezigen speelde hij probleemloos de wedstrijd uit. Udiros lanceerde nog wel een schot in de absolute slotfase maar doelman Erro Hofstra kon de bal tot corner verwerken.

Groot feest na het laatste fluitsignaal
Natuurlijk hoeven wij niet te benadrukken hoe groot de euforie na afloop van de wedstrijd was. Een geweldig einde van dit sterke seizoen en verdiend de kampioen. Gelukkig nu geen nacompetitie maar rechtstreeks naar de vierde klasse. Na een kort feest in Nieuwehorne werd het feest snel verplaatst naar het dorpshuis in Hommerts.

Afgeladen dorpshuis wacht de selectie op
Rond half zeven arriveerde de gehele selectie en staf bij het dorpshuis. Buiten op het parkeerterrein stond het ramvol met mensen die de selectie en staf feestelijk onthaalde. Na een korte eerste felicitaties werd het tijd voor het officiële gedeelte. Uiteraard afgetrapt door voorzitter Jenne IJbema die als eerste het woord nam maar bij het uitreiken van de medailles gaf hij het woord aan Timo Wittermans. Die kan zoals bekend op kenmerkende wijze een ieder met een mooi verhaal naar voren roepen.

Net als het vorige kampioenschap van HJSC en van de VR1 was Minne Modderman ook van de partij. Hij is bij onze club een graag geziene gast en had ook weer enkele mooie woorden voor HJSC, de spelers en de staf. Natuurlijk was hij de medailles niet vergeten welke de spelers na een stevige handdruk om de nek kregen gehangen.

Rinze Dijkstra mag als kersvers erelid de schaal uitreiken
Rinze Dijkstra werd verrast door HJSC met het erelid van onze club. Clubman pur sang, die inmiddels ook al zo’n 50 jaar (!) de lijnen kalk. Ieder binnen HJSC hoeven wij niet uit te leggen hoe terecht deze onderscheiding is. Lichtelijk geëmotioneerd gaf hij de kampioenschaal aan aanvoerder Jelger de Boer die het feest definitief liet losbarsten.

Platte kar en een feest wat nog heel lang doorging
De rit op de platte kar door Jutrijp-Hommerts was natuurlijk één groot feest en gelukkig ook zonder problemen verlopen. Er werd zelfs nog een zwemstop gemaakt bij het strandje en na een dik uur rijden was de selectie weer terug in het dorpshuis. Daar volgde uiteraard een feest wat nog doorging tot in de late uurtjes. Het was een dag om nooit meer te vergeten.

En na de zomer met een nieuwe hoofdtrainer mag HJSC het gaan proberen in de vierde klasse. Met de huidige ploeg jongens en de aanstormende jeugdspelers heeft een ieder bij HJSC veel vertrouwen dat dit een succesverhaal kan gaan worden.

Udiros 1 – HJSC 1 | 0-4 (0-2)
Opstelling:
Erro Hofstra (K), Lammert Wiersma, Aizo Veltman, Piet Jan Nauta (C), Bert Veltman, Mark Jaarsma, Herre Bosma, Bart van Kalsbeek, Pieter Wiersma, Justin Boonstra en Henk Hoekstra.
Bank: Redmer van Netten, Niek de Jager, Mark Tesselaar, Ramon Raap, Mats Galama (K) en Hein Kemme.

Klik hier voor het verslag in GrootSneek

Wij danken Gonny de Boer voor de gemaakte foto’s dit seizoen. Logischerwijs hebben wij na het kampioenschap honderden foto’s binnen gekregen. Hieronder een selectie foto’s die ook nog zal worden aangevuld.