Veerkrachtig HJSC verliest koppositie in Espel

HJSC heeft maar kort kunnen genieten van haar status als koploper. In en tegen Espel werd met 4-2 verloren. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Mark Tesselaar en Bart van Kalsbeek zorgden er voor dat een 1-0 en 2-1 achterstand werd weggepoetst. Toch bleek het niet genoeg want is de slotfase scoorde Espel nog twee keer.

HJSC liet zich iets meer inzakken in dit duel. Espel mocht daarom het spel maken van HJSC. De thuisploeg begon vrij sterk aan het duel met een schot in de openingsfase wat net voor de goal van Johan de Boer langs vloog. Toch kwam HJSC niet echt in de problemen. Het liet Espel het spel maken en loerde op de counter. De blauwhemden waren geduldig maar creëerde weinig tot niets in de eerste 45 minuten van het duel.  Voor zowel Espel als HJSC leverde corners het meeste gevaar op. Allemaal zonder levensgrote kansen. Toch was HJSC nog voor rust ontzettend dicht bij de openingstreffer. Een prachtige steekbal zette Pieter Wiersma 1 op 1 voor de goal maar hij had te veel tijd nodig. Eerst probeerde hij de keeper te omspelen. Dit lukte, maar hij was inmiddels zo ver naar de buitenkant van het strafschopgebied afgeweken dat de hoek erg lastig werd. Zijn schot was slap en kon door een verdediger worden weggewerkt. Toch was het uitverdedigen zo slecht dat Pieter de bal opnieuw in de voeten kreeg. Hij gaf een pass op Justin die vrij in kon schieten maar ook faalde. Een uitgestrekt been van een Espel-speler voorkwam een voorsprong van HJSC.

In het eerste gedeelte van de tweede helft leek er weinig te zijn verandert aan het spelbeeld. HJSC liet Espel aan de bal en greep op het juiste moment in. Toch ging het halverwege de tweede helft mis. Een middenvelder van Espel besloot maar het maar eens van afstand te proberen. Zijn poging leek zwak maar werd halverwege nog aangeraakt door een aanvaller van de thuisploeg. De bal veranderde zodanig van richting dat Johan de Boer kansloos was.

Na de achterstand voerde HJSC de druk op. De rollen waren ineens omgedraaid. Espel liet zich inzakken en HJSC ging vol op de aanval. De gelijkmaker kwam vrij snel na voorsprong voor Espel. Een indraaiende vrije trap van Mark Tesselaar ging langs alles en iedereen heen en belandde zo in de goal. Zo was de stand weer in evenwicht. De wedstrijd was ineens helemaal open en beide ploegen gingen vol ten aanval. Vlak na de gelijkmaker kwam Espel wederom op voorsprong. Een droog schot in de rechteronderhoek liet Johan kansloos en zo stond de thuisploeg weer op voorsprong. Nu was het dus weer aan HJSC, en dat lukte vrij snel na de nieuwe achterstand. Weer een vrije trap van Mark maar nu was Bart van Kalsbeek het eindstation. Vanuit de vrije trap van Mark werd de bal voor de goal gekopt precies op het hoofd van Bart. Laat koppen maar aan Bart over want hij knikte keurig de 2-2 binnen.

Helaas voor HJSC kwam Espel er kort na de gelijkmaker weer tot scoren. Een klutsbal in het strafschopgebied belandde met het nodige fortuin voor de voeten van de aanvaller van Espel die van dichtbij kon binnen schieten. En een aantal minuten later kwam ook de definitieve genadeklap. Espel counterde zich naar de 4-2 en het duel was gespeeld. HJSC toonde veerkracht maar was niet in staat om minimaal een punt uit de Noordoostpolder mee te nemen. Het verloor de wedstrijd en de koppositite. Al zit de top tien van de competitie heel dicht op elkaar. Wie weet mag HJSC zich na volgende week gewoon weer koploper noemen.

EBC is dan de tegenstander. Het duel begint om 14:30 uur in Hommerts. De foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Gonny de Boer. Evelien van der Land zorgde ervoor dat de twee goals die HJSC maakte perfect op beeld staan. Tip: Zet het geluid van de video even aan voor de echte beleving.