MSC zevende slachtoffer van zegereeks HJSC

Met een lekker gevoel de winterstop in. Dat gaat HJSC 1 zeker na een zwaar bevochten 3-2 zege op MSC uit Meppel. Een pure teamprestatie werd er zaterdag op sportpark Oan it Far geleverd. Een redelijke groep supporters had zich zwaar ingepakt naar het voetbalveld begeven. En dit was zeker niet voor niets. Deze supporters zagen in de stromende hagel en regen een ploeg die vol passie en vuur speelde. Dit resulteerde in een geweldige 3-2 zege en overwinning zeven op rij. Eigenlijk komt de winterstop te vroeg.

Voorwoord programmaboekje door Piet Jan Nauta

Het was geen verassing dat MSC voetballend beter in elkaar steekt. Dat wist HJSC nog van vorig seizoen. De weersomstandigheden waren in het voordeel van de thuisploeg. Bij aankomst op het sportpark in Hommerts liepen de eerste spelers uit Meppel al te mokken over het weer en de (in hun ogen) slechte grasmat. Terug naar de wedstrijd. MSC probeerde heel snel druk te zetten op de verdediging van HJSC. Hier ging de thuisploeg goed mee om. De ruimtes werden gevonden achter de laatste linie van MSC. Deze ruimtes ontstonden dus omdat MSC zo vroeg drukt zette. Justin Boonstra was natuurlijk helemaal op zijn plek. Zijn acties zorgde voor menig glibber en glijpartijen bij de spelers van MSC.

Diezelfde Justin zette HJSC na een halfuur op 1-0. Een compliment voor de grensrechter van MSC die oordeelde dat de bal de doellijn helemaal had gepasseerd. De scheidsrechter twijfelde en zou aanvankelijk geen goal toekennen. Het doelpunt ontstond na een strakke voorzet, die door Justin werd binnen getikt. Net genoeg om over de lijn te rollen dus.

Tot op dat moment was er amper gevaar voor de goal van keeper Johan de Boer. Alleen de luchtmacht van MSC kon voor wat dreiging zorgde. Johan kon dit in alle gevallen neutraliseren. Amper een paar minuten later werd het 2-0 door Pieter Wiersma. Een prachtig afstandsschot belande via de binnenkant van de paal in de goal. De keeper was kansloos en HJSC stond op 2-0. Twee kansen leverden ook twee goals op. MSC probeerde het wel maar kwam maar niet door de HJSC-defensie. Tot de rand van het zestienmetergebied konden de Meppelenaren komen. Toch werd vlak voor rust 2-1. Een corner wordt in eerste instantie nog uitverdedigd. Toch kon MSC de bal opnieuw in de zestien pompen. Via de kluts belande de bal voor de voeten van een speler van MSC. Die schoot de 2-1 binnen.

Met zure gezichten gingen de spelers van HJSC richting de box. Nergens voor nodig, want HJSC speelde vol passie en vuur. De tweede helft was eigenlijk eenrichtingsverkeer. Maar net als in de eerste helft kon MSC niet door de defensie van HJSC komen. Toch lukte het HJSC mondjesmaat om uit te breken. De opluchting was heel groot toen de 3-1 viel. Niet dat de 2-2 in de lucht hing, maar MSC produceerde aanval na aanval. Bart van Kalsbeek kopte de 3-1 binnen uit een corner.

De slotfase was nog even heel spannend. Eerst kwam MSC nog terug tot 3-2. Met het nodige geluk, maar die tellen ook gewoon. HJSC leek de wedstrijd in de blessuretijd rustig uit te spelen. Justin werd nog een keer gelanceerd en haalde aan de achterlijn tijdwinst en zelfs nog een corner. Tenminste, dat dacht iedereen behalve de scheidsrechter. In de tegenstoot wist Johan de gelijkmaker te voorkomen door goed te anticiperen op een schot van dichtbij. Dat was het laatste wapenfeit, want de scheidsrechter floot af na die laatste kans voor MSC.

Goed, zeven op rij. Wie had dat gedacht. Jammer dat het winterstop is nu HJSC zo goed in vorm is. Op 10 februari 2018  staat de volgende wedstrijd gepland. Een belangrijke uitwedstrijd tegen Boornbergum. Deze ploeg heeft drie punten minder maar nog wel twee wedstrijden tegoed. Het kan een hele leuke tweede seizoenshelft worden met misschien wel een nacompetitie-toetje tijdens de HJSC-dagen.

De foto’s zijn door Henk en Gonny de Boer gemaakt. Onze dank hiervoor is groot.