2024 editie van de HJSC-winterdei wederom een succes

De 2024 editie van de HJSC-winterdei gaat de boeken in als een zeer succesvolle. De dag begon om 13:00u in Woudsend voor het zaalvoetbaltoernooi en zou een passend vervolg krijgen in het dorpshuis. 

HJSC-iconen strijden in de zaal
Met 37 deelnemers was het toernooi goed bezet te noemen. De teams kregen de namen mee van echte HJSC-iconen. Denk aan team Durk van der Gaast, team Jan Haagsma, team Thijs Dijkstra, team Haye Wittermans, team Harrie Rienstra en team Henk Sijbranda. Twee poules maar volgens Amerikaans format. Dat betekende dat alle teams elkaar zouden treffen. De wedstrijden tegen teams uit je poule telden enkel zwaarder mee.

De finale ging uiteindelijk tussen team Jan Haagsma en team Thijs Dijkstra. Na een snelle 3-0 voorsprong voor team Jan Haagsma leek het een saaie finale te worden maar team Thijs Dijkstra kwam terug tot 3-2 en kreeg genoeg mogelijkheden om een shoot-out af te dwingen, maar zo ver kwam het niet. Zo werken Thomas Graven, Pieter Wiersma, Andries Visser, Erro Hofstra, Aizo Veltman en Pieter van der Bij de winnaars van 2024.

Prima buffet, bedankjes, speeches en prima livemuziek
Om 19:00 raakte het dorpshuis helemaal vol om samen te gaan eten. De nieuwe uitbaters van het dorpshuis hadden een prima buffet voor de spelers, supporters, leden en sponsoren gemaakt. Het was de eerste grote klus voor Johan en Femke die sinds 1 januari het dorpshuis runnen. De oude eigenaren, Marko en Albertina werden nog even in het zonnetje gezet. Wij hebben als HJSC altijd een uitstekende samenwerking gehad en danken hun voor de afgelopen jaren.

Irma Jaarsma HJSC’er van het jaar
Voorzitter Jenne IJbema mocht de nieuwjaarstoespraak verzorgen en de HJSC’er van het jaar bekendmaken. Dat is Irma Jaarsma geworden. Haar inzet voor de vrouwenvoetbal bij HJSC, het verzorgen van trainingen voor de jeugd, het fluiten van wedstrijden en het mee helpen organiseren van evenementen was voor het bestuur de reden om haar deze prijs toe te kennen.

Presentatie nieuwe hoofdtrainer
Nog een hoogtepunt was de bekendmaking van de nieuwe hoofdtrainer. Joeri van Leeuwen zal dus vanaf volgend seizoen de selectie van HJSC 1 onder zijn hoede gaan nemen. Hij was er zelf bij en dus was het een uitstekende mogelijkheid om het laatste papierwerk in orde te maken.

Zanger Berend Riemersma maakte er vanaf een uur of negen nog een prachtig feest van die tot laat in de nacht duurde. En zo beleefden we een prachtige start van 2024.