Voorbeschouwing zaterdag 1 april 2023

HJSC 35+ en HJSC 45+ vrijdagavond in actie
Het voetbalweekend begint een dag eerder op vrijdagavond 31 maart. Dan spelen de 35+ en 45+ namelijk weer een competitieronde. Vanaf 19:30 speelt de 35+ in Woudsend en de 45+ begint om hetzelfde tijdstip in Oudemirdum.

Jeugdwedstrijden in Hommerts
10:00 | MO13-1 – Oosterlittens MO13-1

Geen wedstrijd voor HJSC 2. VR1 thuis tegen St. Annaparochie
De focus kan voor HJSC 2 al volledig op de beker. Komend weekend is de ploeg vrij en een week later staat dus het bekertreffen met Oldeholtpade 3 gepland. Dit zal dan ook de hoofdwedstrijd zijn van deze dag, HJSC 1 speelt volgende week zaterdag al om 12:30 uur de inhaalwedstrijd tegen CVO.

De HJSC VR1 spelen tegen de nummer zes van de ranglijst. Na de knappe remise tegen de koploper twee weken geleden is er dus genoeg vertrouwen in de ploeg om weer punten te gaan pakken. Die zijn ook hard nodig want de competitie gaat al rap richting het einde. Wil de ploeg degradatie voorkomen dat zullen er nog een paar winstpartijen moeten volgen.

HJSC 1 sluit de dag af tegen Espel
Ons vlaggenschip neemt het zaterdag op tegen het tegenvallende presterende Espel. Vaak draait de polderploeg bovenin mee maar dat lukt dit seizoen niet. De blauw-witten bezetten plaats tien. HJSC staat er gelukkig een stuk beter voor. Na de late zege op Bakhuizen van vorige week is plaats drie nog steeds in handen. Arum staat met vier punten achterstand op plekje vier nog wel in de buurt, maar het gat daarachter is groter.

Met slechts één nederlaag in 2023 doet HJSC het uitstekend na de winterstop. Plekje twee is zelfs nog wel in het vizier maar dan zal Ens zelf in de fout moeten gaan, en moet HJSC daar weten te winnen op 20 mei. Zo ver zijn we nog lang niet en HJSC zal gewoon weer moeten knokken voor de zege. Het wint dan wel veel wedstrijden, heel gemakkelijk gaat dat vaak niet.

Toch geeft de wedstrijd in Espel van voor de winterstop de burger moed. HJSC speelde toen een prima pot en knokte zich naar een 1-3 zege, mede door twee kopgoals van Jarno Hofstra.

HJSC 1 – Espel 1
15:00 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: A. de Glee

Selectie HJSC tegen Espel
1. Mats Galama (K)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Toussaint Boonstra
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
20. Johan de Boer (K)