Jarno Hofstra helpt HJSC met kopgoals aan zege

HJSC heeft ook de traditioneel lastige uitwedstrijd in Espel winnend af weten te sluiten. Twee doelpunten met het hoofd van Jarno Hofstra en een schot van Henk Hoekstra hielpen het vlaggenschip aan een 1-3 zege in de polder.

Rond kwart voor één verzamelden de selectie van HJSC in de kleedbox van HJSC. Bij uitwedstrijden doet hoofdtrainer Thomas Graven zijn tactische praatje altijd in Hommerts. Naast het bespreken van de spelopvatting haalde hij ook Jarno Hofstra aan. “Jij kan er vandaag voor zorgen of wij de wedstrijd winnen of verliezen”. Uiteraard niet doelend op het scorend vermogen van de back, maar uiteraard op zijn loopvermogen en het creëren van kansen. Dat dit later bijzonder zou uitpakken had niemand verwacht.

Drie goals in de openingsfase
HJSC moest het in Espel natuurlijk doen zonder centrale verdedigers Erro Hofstra en Mark Tesselaar. Beide heren waren geschorst voor dit duel na hun rode kaart een week geleden tegen Bakhuizen, komende zaterdag zijn beiden weer speelgerechtigd. Thomas Graven koos voor Bert Veltman en Piet Jan Nauta in het centrum. Lammert Wiersma en Jarno Hofstra waren de backs.

Op een voetbalveld wat vol lag met bladeren was de openingsfase spectaculair te noemen. Al na drie minuten kwam HJSC op voorsprong. De corner van Ramon Raap kwam perfect op het hoofd van Jarno Hofstra die niet faalde en HJSC op voorsprong wist te zetten.

HJSC bleef sterk voetballen en een schot van Henk Hoekstra werd geblokt na een geweldige HJSC-aanval. Toch kwam Espel in minuut zes op gelijke hoogte. Een schot van grote afstand veraste doelman Johan de Boer die de bal in de verre hoek zag rollen.

Na de tegengoal bleef HJSC sterk voetballen en combineerde uitstekend richting de goal van Espel. Werd zijn schot eerder nog geblokt, nu vloog het schot in minuut tien en stond HJSC weer op voorsprong.

Spel golf op en neer
Het bleef ook na de 1-2 een hele leuke wedstrijd. Beide ploegen waren echt op zoek naar doelpunten. Espel probeerde aan te dringen terwijl HJSC het meer zocht in de counter. Vooral dat laatste was gevaarlijk want HJSC kwam er vaak zeer gevaarlijk uit. Een schot van Jelger de Boer vloog er bijna in maar de doelman kon herstellen.

Helaas miste vaak de eindpass nauwkeurigheid anders had HJSC nog veel meer doelkansen kunnen hebben. Vlak voor rust werd het nog wel bijna 2-2 toen Johan de Boer uitstekend redding bracht op een schot van de blauw-witten.

Espel begint fel aan de tweede helft
Na rust was duidelijk te zien dat de thuisploeg snel de gelijkmaker wou forceren. Johan de Boer moest een aantal keren in actie komen en het duurde even voordat HJSC de grip op de wedstrijd terug had. Schoten van Henk Hoekstra en Herre Bosma misten venijn of kracht waardoor het spannend bleef op sportpark de Bosrand.

Jarno Hofstra vergroot de marge met zijn tweede kopgoal
In minuut 62 kwam HJSC op een 1-3 voorsprong. Weer een corner, weer Jarno Hofstra als eindstation. Hij stond keurig klaar bij de tweede paal en zijn lengte van meer dan twee meter helpt natuurlijk ook mee. Desalniettemin kopt hij knap raak want veel ruimte was er niet.

Jorrit Renema maakt zijn debuut voor HJSC
Na de goal leek HJSC alles onder controle te hebben en begon Thomas Graven met wisselen. Justin Boonstra kwam in het veld voor de moegestreden Herre Bosma, en ook Henk Hoekstra mocht het veld verlaten. Jorrit Renema, speler van De 19-1 mocht nog vijf minuten meespelen.

Gunstige resultaten op andere velden
Omdat de Walde gelijk speelde afgelopen weekend hebben HJSC en de Walde nu evenveel verliespunten. Wel moet de Walde nog een duel inhalen. Maar HJSC staat er uitstekend voor en heeft een gat geslagen met de ploegen lager op de ranglijst.

HJSC zaterdag thuis na bekerwedstrijd van HJSC 2
Komende zaterdag komt Hielpen naar Hommerts. De nummer elf van de ranglijst is om 15:00 uur de tegenstander. Deze wedstrijd begint na de spannende knock-out bekerwedstrijd van HJSC 2 dat om 12:30 uur begint.