Late penalty bezorgt HJSC de winst tegen Bakhuizen

HJSC heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Bakhuizen. Een toegekende strafschop in de blessuretijd werd door Mark Jaarsma benut.

Dat de wind een bepalende factor zou gaan spelen was snel duidelijk. HJSC speelde tegen de wind in de eerste 45 minuten en wist dus dat de gasten volle bak zouden gaan om op voorsprong te komen. Dat kwam niet echt tot uiting want HJSC was de ploeg die beter aan de wedstrijd begon. De resulteerde ook in kansen met name voor Henk Hoekstra. Zijn aanname liet te wensen over waardoor de tegenstander het schot nog kon blokken. Later in de eerste helft was er nog een goede kans voor de rechtsbuiten, maar wederom was zijn balcontrole niet goed genoeg. Wellicht had de wind hier een rol in.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Gedurende de eerste helft kregen de gasten meer grip op de wedstrijd. Opbouwend had HJSC het lastig en het leed veel balverlies. De druk van Bakhuizen werd groter en HJSC ontsnapte eerste aan een achterstand toen de gasten trachten het van grote afstand te proberen. Doelman Mats Galama leek de bal makkelijk te kunnen vangen maar verkeek zich totaal en de bal vloog net naast de goal.

Niet veel later had de goalie wel een goed antwoord op een schot van Bakhuizen. Via Mats en de buitenkant van de paal vloog de bal niet in de goal. De derde keer was het wel raak toen Bakhuizen zich naar de voorsprong counterde. Een fout van HJSC op de helft van Bakhuizen werd met een scherpe counter afgestraft. Mats had nu geen antwoord toen de spits alleen op hem af kwam.

Tweede helft met de wind in de rug
Met een kleine achterstand voor HJSC gingen de ploegen aan de thee. Met de wind tegen wist HJSC al kansen te creëren, in de tweede helft met de wind mee zou het dus goed moeten komen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kans zich aandiende. Justin Boonstra was op snelheid een plaag voor de verdedigers van Bakhuizen en leverde de bal af bij Henk Hoekstra. Zijn schot ging rakelings naast de goal.

Gelukkig duurde het niet lang voordat de gelijkmaker viel. Nadat eerst een paar vrije trappen en corners alle kanten op vlogen viel de bal na een paar pogingen wel goed. Centrale verdediger Bert Veltman knikte de voorzet van Justin Boonstra uitstekend binnen en zo was de score weer in evenwicht.

Natuurlijk ging HJSC na de 1-1 vol in de aanval. Bakhuizen deed er alles aan om de groen-witten te stoppen en deed dat met alles wat het had. Veel overtredingen volgden en ook de grensrechter van de bezoekers deed een duit in het zakje. HJSC leek op 2-1 te komen maar de vlaggenist stak zijn vlag in de lucht voor buitenspel, een zeer discutabele beslissing waar de scheidsrechter in meeging. Ook bij ballen die over de zijlijn gingen vlagde de beste man vaak de kant op van Bakhuizen, gelukkig ging de scheidsrechter hier na een tijdje niet meer in mee.

Ontlading na late strafschop
Met nog tien minuten op de klok was de stand nog altijd gelijk. Met man en macht probeerde HJSC de goal van Bakhuizen aan te vallen. Met Bart van Kalsbeek, Pieter Wiersma en Lex Potma waren er ook al verse krachten in de ploeg gebracht. Toch leek het niet te lukken en dreigde een gelijkspel. Totdat er op Bart van Kalsbeek een overtreding werd  gemaakt en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Makkelijk gegeven, dat zeker. Vanuit het kamp van de bezoekers was er behoorlijk onvrede over de scheidsrechter. Aan de kant van HJSC uiteraard niet maar de bal moest er natuurlijk nog wel in.

Mark Jaarsma ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos in de linkerhoek. Een enorm gejuich was te horen over het sportpark en zo pakte HJSC dus toch nog de volle winst. Gezien de wedstrijd zeker niet onterecht.

HJSC blijft na de winterstop uitstekend presteren en wist de afgelopen vijf duels winnend af te sluiten. Een prima prestatie en zeer belangrijk gezien de nacompetitie die gehaald zal moeten worden. Komende zaterdag speelt HJSC wederom thuis, dan is Espel de tegenstander. Dit duel begint na de VR1 om 15:00 uur.