Topper voor HJSC 1, It Twadde treft ONS Sneek 2

Onze VR1 spelen zaterdag niet en HJSC 1 en HJSC 2 spelen een thuiswedstrijd. Koploper de Walde is de tegenstander van het vlaggenschip en HJSC 2 neemt het al om 11:00 uur op tegen ONS Sneek 2. Ook HJSC 1 speelt vroeger dan normaal zodat we met zijn allen het Nederlands Elftal kunnen bekijken in het dorpshuis

Jeugdwedstrijden zaterdag 3 december 2022
09:00 | JO9-3 – Akkrum JO9-3

11:00 uur | HJSC 2 – ONS Sneek 2
Het seizoen van HJSC 2 begon zo sterk en de ploeg was bijna zelfs koploper. Na een aantal nederlagen en gelijke spelen staat “It Twadde” nu op plekje zes. Toch teleurstellend gezien de geweldige seizoenstart. Gelukkig heet de nummer drie van de ranglijst maar twee punten meer dus het kan er na zaterdag weer heel anders uit zien.

ONS Sneek, de tegenstander van zaterdag staat op plekje negen en zou dus voor het ambitieuze HJSC 2 een prooi moeten zijn. Mocht het in de competitie niet lukken dan is er altijd nog het bekeravontuur. Na de winterstop zal HJSC 2 hierin verder gaan na de zege op Leeuwarder Zwaluwen 7 twee weken geleden.

13:30 uur | HJSC 1 – de Walde 1
Het eerste elftal zal de rug moeten rechten na een vreselijke week. Stond HJSC 1 voor de duels tegen Hielpen (1-2 nederlaag) en Arum (3-2 nederlaag) nog op plekje één, inmiddels is HJSC 1 afgezakt naar plek drie. Koploper de Walde is zaterdag de tegenstander en een overwinning is eigenlijk noodzakelijk om niet op grote achterstand te raken voor de winterstop. Immers, na de uitwedstrijd van volgende week tegen Woudsend is de eerste seizoenshelft alweer voorbij.

Blessures en jeugdspelers
Of hoofdtrainer Thomas Graven kan beschikken over basisspelers Lex Potma en Erro Hofstra is maar de vraag. Beiden raakten geblesseerd vorige week tegen Arum en zijn twijfelgevallen. Spits Henk Hoekstra lijkt wel op tijd hersteld. Hij raakte tegen Hielpen geblesseerd aan zijn heup en voor hem leek de winterstop al begonnen. Toch trainde hij deze week mee en met wat geluk zal hij zaterdag kunnen spelen.

Op de bank zitten Joran Nieuwenhuis en Jorrit Renema. Laatstgenoemde maakte al zijn debuut tegen Espel. Joran speelde wel al mee bij HJSC 2 maar zit voor het eerst op de bank bij het vlaggenschip. De topper in de vijfde klasse A tussen HJSC en de Walde zal starten om 13:30. Om 16:00 uur is de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen USA live te zien in het dorpshuis.

Selectie HJSC tegen de Walde
1. Johan de Boer (K)
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Joran Nieuwenhuis
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
17. Jorrit Renema
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem