HJSC VR1 op eigen sportpark verslagen door Balk

Na de overwinning op Flevoboys wilden wij dit doorzetten tegen Balk. We hadden al door dat dit geen makkelijke pot zou worden. Zo komt Balk net uit de derde klas weg en lieten de resultaten van de ploeg al zien dat dit niet een easyjob zou worden. Enfin, wij hadden weer eens wissels, wat erg fijn was.

Zoeken
De wedstrijd begon en het was wel duidelijk dat Balk een goede ploeg is. Wij waren erg zoekende hoe wij de doorschuivende centrale verdedigster konden tegenhouden, want deze kreeg veel ruimte. Het was zoekende naar hoe wij verdedigend goed konden staan.

Balk kreeg de grotere kansen en Jenny moest een paar keer redden. Aan de andere kant waren wij ook niet echt kansloos, via Irma en Berit creëerden we kansen en Myrthe haar acties op het middenveld waren ook wel mooi. Wel waren wij onrustig aan de bal en zette Balk goed druk op ons, waardoor wij wat te gehaast gingen voetballen. Helaas viel na 25 minuten de 0-1. Het spelbeeld bleef ongeveer de gehele eerste helft gelijk. Voor ons gevoel waren we alleen maar aan het verdedigen en aanval op aanval aan het blokkeren.

In de tweede helft bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde al oogden wij wat rustiger. Toch viel helaas al vrij snel de 0-2. Ymkje speelde een goede wedstrijd en onderschepte veel. Daarnaast was Iris heel fanatiek op het middenveld en gaf ze alles om de goede aanvallende middenvelder het moeilijk te maken.

Toch even een doelpuntje
De 1-2 van Irma was wel het hoogtepuntje van deze wedstrijd voor ons. Na een steekbal van Myrthe kwam Irma voorbij haar tegenstandster en schoot ze over de keepster heen. Hoppa, de  1-2! We kregen nog een paar kansen, maar deze gingen er niet in door het goede keepwerk van de keepster van Balk. Helaas liep Balk nog uit naar een 1-5 voorsprong en wonnen ze met deze uitslag de wedstrijd.

Na de wedstrijd hebben we ons in Heeg gemeld om daar nog even bij de derby te supporteren. Misschien een beter plan om deze kater te verwerken.

Vooruitkijken
Zaterdag spelen wij weer een uitwedstrijd tegen EBC/Delfstrahuizen. Deze ploeg heeft 9-0 gewonnen van Flevoboys en vorig jaar waren de uitslagen tegen deze ploeg 3-3 en een 5-4 overwinning in een gekke wedstrijd. Een makkie zal het niet worden en onze koppies moeten weer even bij.  Alle support is natuurlijk welkom!