HJSC met pijn en moeite langs stug Blokzijl

HJSC heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Maar dat ging alles behalve makkelijk. Henk Hoekstra maakte voor rust de enige goal in.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje

HJSC kreeg wat het verwachte. Een tegenstander die aanvallend weinig bracht en dus moest HJSC het spel gaan maken. Dat ging vrij aardig maar geduld was vooral het sleutelwoord deze middag. Veel balletjes breed, tikkie terug en maar weer eens breed. Oogverblindend was het niet, resultaatgericht wel.

Na niet eens zo’n hele lange tijd in de eerste helft was er een vloeiende aanval met een hoofdrol voor Herre Bosma, en was Henk Hoekstra ijzig kalm om de eerste goal van dit seizoen te maken. Na de voorsprong hobbelde de wedstrijd rustig door. Ramon Raap kreeg nog een grote kans maar die was voor de doelman. Aan de kant van HJSC moest Johan de Boer eenmaal ingrijpen na een slechte terugspeelbal, maar dat deed hij voortreffelijk.

De tweede helft dreigde een beetje te ontsporen na een serie harde tackles. De leidsman van dienst trok een aantal gele kaarten, maakte een paar vreemde beslissingen en floot de wedstrijd voornamelijk helemaal dood. Ja, de tweede helft is niet om over naar huis te schrijven, we houden het hier dan ook kort. HJSC moest in de slotfase nog even volle bak in de verdediging maar deed dit uitstekend.

Zo is de eerste driepunten van dit seizoen binnen. De derde helft was één groot feest met gastartiesten, een geweldige zangeres en een strak georganiseerde lootjesverkoop. Het bleef zaterdagmiddag nog lang gezellig in het dorpshuis en de clubliederen van Blokzijl en HJSC zijn nog een stuk of 134x de revue gepasseerd.

Volgende week heeft HJSC 1 het NOKtoberfeest in Oudemirdum. Maar er zal uiteraard ook nog twee helften worden gevoetbald tegen NOK.