HJSC kan dit weekend derde stek veiligstellen

Weet HJSC de negende zege op rij te behalen dan is de derde stek een feit. Dat moet in Hommerts gebeuren tegen nummer vier Arum. Ook de VR1 spelen thuis en er zijn twee jeugdwedstrijden. HJSC 2 is dit weekend vrij. 

HJSC 35+ speelt vrijdag in Hommerts
Vrijdag staat er voor HJSC 35+ en HJSC 45+ weer een speelronde op het programma. De 45+ moet naar Woudsend maar de 35+ speelt in Hommerts. Dit begint om 19:30u en is zeker de moeite waard om te bekijken. En anders is er altijd nog de beregezellige derde helft.

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 | 
MO13-1 – Suameer MO13-1
10:30 |
JO19-1 – Makkum JO19-1

VR1 gaan weer op zoek naar punten na twee nederlagen
Na vier duels op rij zonder nederlaag was vorige week geen goede week voor ons vrouwenteam. Woensdagavond 12 april werd verloren in Sneek (4-3) en vorige week zaterdag ging de derby tegen de vrouwen van Oudega verloren (2-1). Nipte nederlagen waardoor nog steeds plekje elf bezet wordt gehouden. Zaterdag wordt een zege geëist door trainer Timo Wittermans als hekkensluiter Franeker de tegenstander is. Deze ploeg heeft wel maar liefst zes wedstrijden minder gespeeld.

12:30 | HJSC VR1 – Franeker VR1

Prachtige reeks van HJSC moet vervolg krijgen tegen Arum
Zoals gezegd kan plaats drie zaterdag definitief worden veiliggesteld. HJSC gaat de nacompetitie in voor promotie naar de vierde klas kunnen we inmiddels wel stellen. Want ook plaats vier zou nog recht geven op een ticket hier voor.

Maar plaats drie is natuurlijk beter en plaats twee is nog beter. Het verschil is dat HJSC maar één nacompetitiewedstrijd hoeft te spelen als het tweede zou worden. Dat de Walde kampioen gaat worden is inmiddels ook geen geheim meer, al zal HJSC volgende week hier natuurlijk een resultaat willen halen. Zo ver is het nog niet, eerst moet worden afgerekend met Arum.

En dat lukte voor de winterstop niet. Na 45 minuten stond HJSC nog met 1-0 voor maar na 90 minuten stond er 3-2 voor Arum op het scorebord. Het was voor HJSC toen het sluitstuk van een week met twee nederlagen. Maar alles is anders, HJSC verkeerd in bloedvorm, won de laatste acht duels en is gebrand hier een negende aan toe te voegen. Dit duel begint om 15:00u op Sportpark Oan it Far.

15:00u | HJSC 1 – Arum 1
Scheidsrechter: R. Koole

Selectie HJSC tegen Arum
1. Johan de Boer (K)
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
14. Piet Jan Nauta
15. Jarno Hofstra
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem
20. Mats Galama (K)

Foto cover: Willem Rienk Miedema