Nederlaag in Arum sluitstuk van pijnlijke week

HJSC heeft een hele slechte week achter de rug. Dinsdag werd onnodig verloren van Hielpen (1-2), zaterdag werd verloren van Arum. Zo ziet HJSC de koppositie ineens snel uit zicht verdwijnen en moet het nu al genoegen nemen met de derde plaats. Het kan snel verkeren in een week.

Wederom een piekstart met prachtige goal
Dinsdag deed Ramon Raap de handen al snel op elkaar gaan, zaterdag was het weer raak. Binnen een minuut maakte de buitenspeler een prachtige paseeractie en schoot de bal vanaf de rand van de zestien in de verre hoek. Alweer een prachtig begin van HJSC net als tegen Hielpen. Maar was er dinsdag fout ging gebeurde zaterdag weer. Kansen werden niet omgezet in goals. Na een voorzet van Lex Potma kon Ramon Raap nog binnen een kwartier de score vergroten. Helaas was hij niet scherp en verwachte de bal niet waardoor hij een grote kans voor open goal om zeep hielp.

HJSC bleef in de openingsfase de bovenliggende partij en had voor Arum niets te vrezen. Eigenlijk de gehele eerste helft niet want de controle was volledig in handen van de groen-witten. De zin die de laatst tijd bijna is elk verslag terugkeert is ook weer van toepassing op de wedstrijd van zaterdag. HJSC was veel aan de bal maar weet gewoon geen grote kansen te creëren. Het was de mazzel dat Arum geen vuist kon maken want de aanval van HJSC strandde vaak al voor de zestien.

Slapend de tweede helft in
Na de rust was gelijk de ingevallen Justin Boonstra gevaarlijk. Hij zette HJSC bijna op 0-2 maar het bleek heel anders te verkeren. In minuut 50 keek HJSC namelijk tegen een 2-1 achterstand aan. Klungelig verdedigen, toch de kracht van HJSC de laatste weken, was de oorzaak van de tegentreffers.

Vol op zoek naar de gelijkmaker was het lot van HJSC de tweede helft. Het leek er totaal niet in te zitten want er werd weinig tot niets gecreëerd en Arum leek de zege eenvoudig binnen te hengelen. Het geluk was aan de zijde van HJSC toen een speler van Arum hands maakte en HJSC een penalty kreeg. Mark Jaarsma tekende voor de 2-2 door de bal snoeihard in de hoek te jagen. Een punt leek gered maar het liep anders.

Een voorzet van Arum in minuut 80 schoot overal langs tegen het lichaam van Mark Tesselaar die de bal niet zag aankomen. Via de aanvoerder belande de bal in de goal en zo was HJSC weer terug bij af. Eén grote kans kreeg HJSC nog maar de doelman van Arum bracht knap redding op een bal die op de kruising afstevende.

Koploper de Walde zaterdag de tegenstander
Een enorme bak teleurstelling was het gevolg na het laatste fluitsignaal aan HJSC kant. Binnen een week kan het dus snel verkeren en staat HJSC op de derde plaats. De Walde en Ens zijn HJSC voorbij en dus kan de achtervolging beginnen.

Voor de winterstop zijn er nog twee wedstrijden. Komende zaterdag al een hele belangrijke als de koploper naar Hommerts komt. Een week later gaat HJSC naar Woudsend voor het laatste duel voor de winterstop. Het is te hopen dat HJSC zich hersteld en niet nog verder zakt in de competitie.

De foto’s zijn gemaakt door Willem Rienk Miedema. Op zijn Facebookpagina zijn meer foto’s van de wedstrijd te vinden.