Twee nederlagen voor de VR1 in "derbyweek"

Na een paar wedstrijden wat punten gepakt te hebben gingen wij vol zelfvertrouwen de derbyweek in. Woensdagavond mochten we aantreden tegen Sneek Wit Zwart.

We speelden een prima wedstrijd, maar het was wel duidelijk dat Sneek gevaarlijk was in de omschakeling en dat ze wat spelers Na ruim 20 minuten schoot Michelle binnen via de binnenkant van de paal. Na ongeveer een half uur spelen kwamen wij zelfs op 0-2 voorsprong door wederom Michelle. Helaas lag de bal 10 seconden later al in het net bij ons. Dus 1-2… Voor rust werd de 1-3 gemaakt door Irma! Helaas kregen ook na deze goal meteen een goal tegen, en zo gingen we met een voorsprong van 2-3 de rust in.

Het hoogtepunt van de tweede helft
In de tweede helft kregen we nog de 3-3 tegen en later nog de 3-4. Het begrip stier en snuiven is inmiddels een bekend begrip in onze achterhoede. Het hoogtepunt van de tweede helft was toch echt de rentree van Sietske. Na bijna 3 jaar blessureleed en ons altijd blijven supporteren, kwam Sietske weer in het veld! Helaas hebben we een prima gespeelde wedstrijd toch verloren. Als je het zwart op wit bekijkt hadden we wel een puntje verdiend en de ranglijst geeft voor ons nog weinig kleur.

Kleur
Van amper kleur naar een kleur die je pijn doet aan je ogen; de fel oranjekleur van de Oudega dames. Een kwestie van herpakken en op it fietske nei Aldegea! De wedstrijd begon met een paar knallers en was ook wel spannend.

De eerste helft creëerden we kansen door Irma en Martynke, maar dezen gingen er niet in. We waren de betere partij met betere kansen in onze bijzondere opstelling. Sietske maakte haar rentree als keepster en was een vloek voor haar eigen zus. Helaas voor ons viel vlak de rust de 1-0 na een afstandsschot van Jenny Terpstra.

Na de rust werd er een goal afgekeurd van Irma op aangeven van Martynke wegens “buitenspel”. Timo’s voetje begon steeds zenuwachtiger mee te bewegen met de bal en de bewegingen. In de 75e minuut kregen we de 2-0 tegen na een corner en werd het wat lastiger om te winnen. In de 88e minuut maakte Irma nog de aansluitingstreffer na aan geven van wederom Martynke. De wedstrijd eindigde in een 2-1. De derde helft werd nog even uitgebreid gevierd en dit maakte de dag weer goed!

Vooruitkijken
Komende zaterdag spelen wij de strijd om de 11e plek tegen SC Franeker VR1. Na twee nederlagen willen wij nu weer 3 punten pakken en willen wij niet laatste worden, is een overwinning wel heel belangrijk! Vorige keer hadden we veel kansen, maar kregen we ze tegen en gingen ze niet in het juiste doel. Alle support is welkom zaterdag om 12:30 in het mooie Hommerts!