HJSC in blessuretijd onderuit tegen koploper

Het zag er lange tijd goed uit voor HJSC. In de eerste helft schoot Jelger de Boer HJSC met een schitterende knal op 1-0. Helaas ging het in de tweede helft alsnog mis. Koploper Ens scoorde in de blessuretijd de 1-2 en nam de volle buit mee uit Hommerts.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Met de nederlaag kunnen de titelaspiraties van HJSC voorlopig de ijskast in. Met negen punten meer en een wedstrijd minder gespeeld in Ens uit zicht geraakt. HJSC staat nog derde maar ook Arum kan nog over HJSC heen wippen. De focus van HJSC zal dus moeten liggen op het behalen van een periodetitel en dus nacompetitie.

Afwachtende opening van de wedstrijd
Spectaculair was het allemaal zeker niet. De toeschouwers zagen onder prima omstandigheden twee afwachtende ploegen. HJSC was meer in balbezit en Ens gokte op de counter. Dat leverde weinig interessante momenten op. Ramon Raap schoot een keer huizenhoog over en Ens wist geen gevaar te stichten uit een vrije trap.

Pas na een kwartier voetballen werd het even spannend voor de goal van Johan de Boer. Een voorzet van Ens werd dichtbij de goal aangenomen en maar net voorlangs geschoten. HJSC kwam hier goed weg. Niet veel later raakte Justin Boonstra op stoom. Aan de linkerkant was hij een plaag voor de backs van de bezoekers. Helaas vond zijn voorzet steeds geen medespeler.

Schitterende kanonskogel
Jelger de Boer brak na 35 minuten de ban. Dat de middenvelder beschikt over een uitstekend schot liet hij maar weer eens blijken. Vanaf een meter of 25 pegelde hij de bal in de kruising. De keeper van Ens heeft de bal enkel maar gehoord. HJSC bleef gretig na de voorsprong want Justin Boonstra was niet veel later dichtbij een verdubbeling van de score. Zijn poging belande in het zijnet.

HJSC vergeet score uit te breiden
Na de thee bleef HJSC de ploeg in balbezit. Het maakte een goede indruk en aan het veldspel en werklust was weinig op aan te merken. Het was zeker geen geweldige wedstrijd maar door de 1-0 bleef het spannend op sportpark Oan it Far. Ook omdat Ens er wel een paar keer gevaarlijk uit wist te komen. Johan de Boer bracht knap redding toen de spits alleen op het af kwam. De echte grote kans op de 2-0 was voor Herre Bosma. Na een uitstekende actie van Justin Boonstra die zijn tegenstander drie keer het bos in wist te sturen kreeg hij de bal bij de vrij staande Herre Bosma. Zijn aanname was matig waardoor ook zijn schot venijn en kracht mistte.

Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat vaak. Tien minuten voor tijd kreeg Ens een penalty na een ongelukkige handsbal van Jelger de Boer. De penalty werd gescoord en dus brak er een nog spannendere slotfase aan.

Beide ploegen gaan voor de winst
HJSC en Ens waren beiden nog op zoek naar de winnende. Het leek dat de bezoekers iets meer over hadden in de absolute slotfase want HJSC kwam er in aanvallend oogpunt niet meer aan te pas. Ens leek ook niet meer te scoren maar in minuut 92 was daar toch het moment wat HJSC in diepe rouw bracht. De spits van de bezoekers kreeg een hoge bal, nam die knap aan op de borst en schoot beheerst de bal in de hoek. Complete euforie bij Ens en zware teleurstelling bij HJSC.

Donderdag oefenen en een week later met de bus naar Blokzijl
Volgende week zaterdag is HJSC vrij maar komende donderdag zal het wel een oefenwedstrijd spelen tegen Tonego. Dit duel begint om 20:00 uur in Hommerts. Zaterdag 4 februari gaan we met de bus naar de gezelligste uitwedstrijd van het jaar. Blokzijl is dan de tegenstander en die hebben al toegezegd voor een gezellige muzikale derde helft te zorgen.