HJSC en Delfstrahuizen delen de punten

HJSC heeft een knap punt overgehouden aan de eerste wedstrijd na de winterstop. Op het eigen sportpark Oan it Far wist het Delfstrahuizen op een 1-1 gelijkspel te houden. Jetze Wiersma maakte namens HJSC de goal vlak na rust.

Lees hier de voorbeschouwing uit het wedstrijdboekje.

Na flink wat trainingen en twee oefenpotjes leek HJSC 1 klaar voor de hervatting van de competitie. De nieuwe trainer Pope Leffring heeft in de winterstop tijd gehad het voetbal om te zetten naar zijn hand. En dat was de eerste helft duidelijk zichtbaar.

HJSC voetbalde sterk tegen de nummer vier van de ranglijst. Bij vlagen kon het de bezoekers helemaal wegtikken. De lange ballen waren bijna helemaal uit het spel verdwenen. Via het middenveld speelde HJSC zich een weg naar voren. Het voetbal zag er verzorgd uit en dat stemden de supporters van HJSC zeer tevreden. HJSC vergat zichzelf de eerste helft te belonen en wist niet te scoren. De bezoekers uit Delfstrahuizen waren eveneens ongevaarlijk. Slechts één counteruitbraak leek gevaarlijk te worden. Een sterke ingreep van de HJSC-defensie voorkwam een voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft was het snel raak. Nog niet alle supporters waren buiten of de 1-0 was al gemaakt. Het vroege druk zetten bracht Delfstrahuizen de eerste helft ook al een paar keer in de problemen. Nu ging het achterin mis en kon Jetze Wiersma alleen op de goal af. Het faalde niet en zette HJSC op voorsprong.

Na de goal bleef HJSC uit de problemen. De gasten hadden het initiatief wel iets meer overgenomen en bovendien was te zien dat de spelers van HJSC vermoeid begonnen te raken. Het vroege druk zetten kost erg veel kracht. Ook waren de backs continue aan het rennen over de flank en maakte veel spelers “vuile” meters. Pieter Wiersma raakte geblesseerd en moest worden vervangen. HJSC leek de wedstrijd onder controle te hebben maar moest toch de gelijkmaker incasseren.

Een prachtige steekpass van buiten de zestien van de bezoekers kwam precies voor de voeten van een aanvaller van Delfstrahuizen. Die hoefde er alleen maar tegen de bal aan te lopen en bracht de score weer in evenwicht. HJSC knokte zich in de wedstrijd en vocht werkelijk met alles wat het had voor een punt. Dat slaagde en de blijheid was zeer terecht na het punt tegen Delfstrahuizen.

De komende twee weken treft HJSC ploegen die ook niet al te hoog op de ranglijst staan. Belangrijke duels waar echt de punten tegen gepakt moeten worden. Zaterdag is Bolsward de tegenstander en een week later komt TOP’63 op bezoek. Na afloop van die wedstrijd is er tevens livemuziek in het dorpshuis. Daar maken we dus een prachtige dag van.

HJSC – Delfstrahuizen 1-1 (0-0)
Johan (K), Jarno, Mark (C), Erro, Toussaint, Nils, Pieter Kor, Jetze, Pieter, Justin, Marko.
Op de bank begonnen: Lars (K), Thomas, Jelger en Sander.