HJSC en de Walde houden elkaar in evenwicht

Een mooie pot voetbal tussen HJSC (3e) en de Walde (1e) heeft geen winnaar opgeleverd. HJSC speelde een uitstekende wedstrijd en wist de onnodige nederlagen van vorige week enigszins weg te spoelen. Jelger de Boer maakte vlak voor rust de 1-1 nadat de Walde halverwege de eerste helft op voorsprong was gekomen.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Misschien was het juist wel ontzettend lekker dat HJSC koploper de Walde trof zo snel na een week met twee nederlagen. Gelijk een goede tegenstander treffen kan soms enorm prettig zijn om het beschadigde zelfvertrouwen een boost te geven. Met die intentie kwamen de groen-witten in iedergeval uit de box. HJSC begon sterk aan de wedstrijd. Aizo Veltman was de eerste die na een minuut of vijf de keeper van de Walde aan werk zette.

Zonder enorm grote kansen te creëren zat HJSC lekker in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en gevaar van de tegenstander werd vaak vrij rap in de kiem gesmoord. Meestal als dat gevoel overheerst krijg je een goal tegen, en dat gebeurde ook. In minuut 24 kon doelman Johan de Boer een schot niet goed verwerken en lag de bal klaar voor de spits die vrij binnen kon schieten.

Gelukkig liet HJSC de kop niet hangen en begon het meer en meer aanvallen op te zetten. Drie maal had Ramon Raap de kans om de score weer gelijk te trekken, helaas lag drie maal de keeper in de weg. Net voor rust viel de terechte gelijkmaker toch. Alweer met het hoofd was Jelger de Boer belangrijk voor zijn ploeg. Aizo Veltman legde een vrije trap precies op het hoofd van de middenvelder die niet faalde en beide ploegen met 1-1 de rust in stuurde.

In de tweede helft was de missie duidelijk, op zoek naar de voorsprong. Misschien voetbalde HJSC wel de beste wedstrijd van het seizoen, en dat was tegen koploper de Walde natuurlijk op een goed moment. In minuut 55 was de eerste kans voor Ramon Raap. Met een schitterende individuele actie zette hij een verdediger van de Walde te kijk en kon uithalen. Helaas werd zijn schot geblokt.

In de resterende minuten volgde een spervuur aan corners en vrije trappen voor HJSC. Over de goal, geblokt, net naast of over. Nee, de bal ging er niet meer in maar toch mag de ploeg tevreden zijn met deze prestatie. De Walde was bijna onzichtbaar de tweede helft dus had de defensie daar geen kluif aan.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. HJSC gaat dan naar Woudsend. Daar treft het de nummer vijf van de ranglijst. Dat wordt dus zeker geen gemakkelijk afsluiting, maar wel een hele lekkere van 2022.