Onnodige nederlaag voor HJSC tegen Bakhuizen

HJSC is de competitie begonnen met een nederlaag. Een grote groep meegereisde supporters zag Bakhuizen kort na rust en enige treffer van de middag maken.

Volop zon, een prima grasmat en een prachtige accommodatie waren de ingrediënten van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Beide ploegen begonnen vrij terughoudend aan het duel. Het leek zeker in de eerste helft bij vlagen op een schaakpartij. Bakhuizen kreeg na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd maar keeper Johan de Boer bracht prima redding. HJSC was via Jeroen Kroles bijna gevaarlijk maar hij kon net niet bij de bal. Het was een timide eerste helft waarin beide ploegen geconcentreerd aan het voetbalen waren.

De tekst loopt door onder de foto

Het publiek zag een weinig boeiende eerste helft in Bakhuizen
Het publiek zag een weinig boeiende eerste helft in Bakhuizen

Bakhuizen begon vrij fel aan de tweede helft. Dit leidde na de aftrap meteen tot een grote mogelijkheid. Een goal werd het niet want het schot verdween net naast de goal van Johan de Boer. Blijkbaar had dit HJSC niet wakker geschud want even later lag de bal wel in het netje. Vrij gemakkelijk kon de Bakhuizen-aanval door de HJSC-defensie voetbalen en scoren. Een bekend kwaaltje is het inmiddels aan het worden bij HJSC. Een tegendoelpunt krijgen vlak na de aftrap.

Gelukkig speelde HJSC na de tegengoal wel beter. Er werd met meer druk naar voren gespeeld en het idee ‘lange halen snel thuis’ werd ook even in de ijskast gestopt. HJSC speelde in een 4-4-2 formatie en dat zou moeten betekenen dat er dus veel gebruik van de vleugels gemaakt wordt. Dit slaagde in de tweede helft al beter. Niet alle voorzetten kwamen aan maar voetballend leek het tenminste ergens op.

De eerste grote kans viel te noteren voor Lex Potma. Hij kon vrij inkoppen maar kreeg de bal toch over de goal heen. Even later was het Bart van Kalsbeek die de keeper met een lobje probeerde de verschalken. Helaas kon de bal net voor de lijn worden weggewerkt.

In de slotfase kreeg Erro Hofstra het nog aan de stok met een aanvaller van Bakhuizen. De scheidsrechter was vrij streng door beide spelers met direct rood van het veld te sturen. Hij mist dus sowieso het duel met Ens van zaterdag. Ook met 10 tegen 10 kreeg HJSC het niet meer voor elkaar om te scoren en verliest dus met een miniem verschil de eerste competitiewedstrijd.

Zaterdag komt SV Ens naar Hommerts voor de eerste thuiswedstrijd. Een mooi moment om dan de eerste drie punten van het seizoen te pakken.

Foto’s: Evelien van der Land