HJSC 1 ZONDER TE SPELEN WINTERKAMPIOEN

Een groot deel van de HJSC 1 selectie was zaterdagmiddag toeschouwer bij het duel tussen HJSC 2 en Franeker 4. Zelf was het eerste afgelast. Ontzettend jammer want had HJSC 1 gespeeld en minimaal een punt gepakt tegen SVSB, dan was het winterkampioen geworden. De overige wedstrijden in de competitie gingen echter wel door. Bij puntverlies van ENS en Espel zou HJSC alsnog winterkampioen zijn geworden. Met dat scenario werd echter niet echt rekening gehouden.

Toch druppelde halverwege de tweede helft van HJSC 2 berichten binnen van de standen op de velden. ENS stond thuis tegen Woudsend op een 0-1 achterstand. Een hele gunstige stand. Maar merkwaardiger was nog de stand van het duel tussen Espel en hekkensluiter Blokzijl. Volgens het Twitteraccount van Muziek en Sport ging Blokzijl met 3-0 aan de leiding. Hier werd eerst nog wat cynisch op gereageerd maar later bleek dit dus echt te kloppen. Toen dit duel uiteindelijk eindigde in een 4-0 zege voor Blokzijl sloeg de spanning in de kantine toe.

HJSC 2 had inmiddels met 2-3 verloren en het dorpshuis was goed gevuld voor de derde helft. Alle telefoonschermpjes stonden aan en iedereen bleef Twitter volgen. Daar was te lezen dat ENS op 1-1 was gekomen tegen Woudsend. Dit duel begon om 15:00 en was dus later afgelopen dan het 14:30 duel van Espel tegen Blokzijl. Toen om 16:50 duidelijk was dat de eindstand 1-1 was geworden brak er toch een bescheiden feestje uit in het dorpshuis. De groepsapp van HJSC 1 ontplofte en het ongelooflijke was gebeurt. Een beetje vreemd om zonder zelf in actie te komen periodekampioen/winterkampioen te worden.

HJSC moet natuurlijk nog een duel spelen. Hopelijk wordt het afgelaste duel tegen SVBS zaterdag alsnog ingehaald. Dan zal er ongetwijfeld nog een klein feestje plaatsvinden in het dorpshuis.