HJSC 2 moet in slotfase buigen voor Franeker

HJSC 2 heeft zaterdagmiddag met 2-3 verloren van SC Franeker 4. Op een winderig sportpark kan de ploeg van Rohald Boonstra en Jeroen Stouthart in de eerste helft op voorsprong door Jetze Wiersma. In de tweede helft keerde Franeker de score om en wist in de slotfase de beslissende 2-3 te maken.

HJSC 2 begon sterk aan het duel, geholpen door de harde wind was het eenrichtingsverkeer op Sportpark Oan it Far. HJSC 2 kon aanval na aanval produceren en kwam na tien minuten verdient op voorsprong. Jetze Wiersma was het eindpunt van een aanval over links en kon de bal simpel binnen schieten. Na de voorsprong bleef het tweede zoeken naar goals maar die vielen er niet meer. Kansen waren er zeker alleen een juist eindstation werd maar niet gevonden. Hoogtepunt was de fraaie actie van Mario Nieuwenhuis die een cornerbal achter zijn standbeen langs de goal in probeerde te krijgen. Een Franeker-verdediger bij de paal voorkwam de 2-0. Zie de beelden hieronder.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Nu werd Franeker ontzettend geholpen door de harde wind en waren de rollen omgedraaid. Met wat geluk viel na een kwartier in de tweede helft de 1-1. Keeper Lars Palijama leek de bal te kunnen vangen maar door een rare curve en de harde wind kreeg hij geen grip op de bal en stond het 1-1.

HJSC 2 leek vervolgend de draad weer goed op te pakken. Niels van Zwol kwam net een teentje te kort voor de 2-1. Een strakke voorzet kon hij helaas net niet afronden. Franeker kwam vervolgens wel op voorsprong na 25 minuten in de tweede helft. Na de voorsprong van Franeker ging HJSC vol op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er een minuut op vijf na de goal van Franeker. HJSC 2 kreeg een penalty en Bauke van Kalsbeek schoot deze keurig in de rechterbovenhoek. De keeper toucheerde de bal nog maar het bleek niet voldoende om de bal te keren.

In de slotfase ging het alle kanten op. Beide ploegen streden vol voor de zege en kansen waren er aan beide kanten te noteren. Toch trok Franeker 4 aan het langste eind. Een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied draaide keurig in de bovenhoek en liet keeper Palijama kansloos. Deze prachtige goal betekende het einde van een mooi duel. Helaas geen punten voor HJSC 2. Volgende week wacht nog een uitduel tegen Beetgum 3.