Eerste beachtoernooi groot succes

De omstandigheden voor het eerste beachtoernooi konden eigenlijk niet beter. Het was bloedheet en er stond geen zuchtje wind. Mede door deze prachtige omstandigheden is het eerste beachtoernooi een groot succes te noemen. De gehele dag werd er op de vier velden gevoetvolleyd en gebeachvolleybald. Het toernooi, in samenwerking met volleybalvereniging Far-Ut schreeuwt om een tweede editie, en die gaat er ook zeker komen, mits de weergoden gunstig zijn gestemd.

Zaterdagochtend om half 11 trapten de eerste teams af voor de eerste wedstrijden. Het was flink zweten, mede omdat de wedstrijden 15 minuten duurde. Gelukkig stonden de drankjes koel en was er rondom het veld schaduw. De faciliteiten waren sowieso dik in orde. Er stonden tenten en zelfs een bar op het veld naast het dorpshuis. De bezoekers zochten schaduw aan de zijkant en voor de kinderen was er gratis limonade, dik voor elkaar dus.

Dan het toernooi zelf. Voor beide toernooien was er een poulefase, drie bij het beachvolleybal en twee bij het voetvolley. Het publiek zag prachtige hoogstandjes en atletische capriolen uitgehaald worden, alles voor de punten natuurlijk. Een zinderende groepsfase was rond 15:00 uur afgelopen. Het werd dus tijd voor de kruisfinales. De volleyballers speelden in twee poules van drie tegen elkaar. De winnaars van beide poules zouden een finale opleveren. De nummers twee van beide poules speelden voor de derde plaats.

Na een zinderende ontknoping ging de finale tussen het duo Sikke – Timo en Hedwig – Anneke. Maar nog voor de finale werd gespeeld was natuurlijk eerst de wedstrijd om de derde plaats. Deze ging tussen het duo Tietsje – Akke en Marieke – Karin. Eerstgenoemde trokken aan het langste eind en wonnen zo de derde plaats. De finale bij het beachvolleybal werd gewonnen door de heren Het duo Timo – Sikke was uiteindelijk iets te sterk voor Hedwig en Anneke. Het schijnt dat Timo zich meteen na afloop heeft ingeschreven bij Far-Ut. Hij heeft duidelijk zijn roeping gemist of had in Sikke een hele sterke teamgenoot.

Bij het voetvolley waren er ook twee prachtige wedstrijden. Om de derde plaats werd gestreden door Nils en Tristan tegen Sjoerd en Mario. De jonge garde won het van de oude garde en zo bemachtigde Nils en Tristan de derde plaats. De finale leek in eerste instantie snel gespeeld. Het duo Piet Jan – Pieter Kor leek simpel nam snel een ruime voorsprong tegen Johan en Lex. Maar uit het niets kwamen ze terug van een grote achterstand. Met nog een minuut te spelen was de score zelfs in evenwicht. Toch pakte Piet Jan en Pieter Kor het laatste beslissende punt en wonnen zo het voetvolleytoernooi.

Na afloop van het toernooi werden de winnaars in het zonnetje gezet en volgde er nog een gezellige derde helft. Een prachtige eerste editie van dit strandtoernooi in samenwerking met de volleybalvereniging. Wordt zeker weten vervolgt.