Voorbeschouwing zaterdag 8 april 2023

Velen hebben uitgekeken naar komende zaterdag. Dan speelt HJSC 2 in de laatste 16 van de beker tegen Oldeholtpade 3. Dit zal ook de hoofdwedstrijd van de dag zijn, ondanks dat ook HJSC 1 een thuiswedstrijd speelt. 

Jeugdwedstrijden in Hommerts
10:15 | JO14-1 – RVLC JO14-2

VR1 na eerste seizoenzege nu tegen Dronrijp/Foarut VR1
Na lang wachten werd door de HJSC VR1 vorige week de eerste zege van het seizoen behaald. Het zat al een tijdje in de pijpleiding want er werden al knappe gelijke spelen behaald tegen Leeuwarder Zwaluwen VR2 en Beetgum VR1. Een overwinning kon dus niet langer uitblijven en was ook hard nodig. De dames zijn een plekje gestegen op de ranglijst en zullen er nu alles aan doen om in ieder geval tiende te worden. Dat betekend dat directe degradatie ontlopen zal worden en de nacompetitie gespeeld moet worden. Het gat met nummer tien DTD is zeven punten maar de HJSC VR1 hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdag is Dronrijp/Foarut VR1 de tegenstander. Dat is de nummer zeven van de ranglijst. Deze uitwedstrijd begint om 15:00u in Menaam.

Alle ogen zijn gericht op HJSC 2
De mannen van Rohald Boonstra en Hielke Visser kijken enorm uit naar deze wedstrijd. De verwachting is dat er veel steun zal zijn voor de ploeg die jacht maakt op een plek bij de laatste acht. De ambities in de competitie zijn inmiddels wel verwaterd na de mindere resultaten de afgelopen weken. HJSC 2 staat op plaats zeven en speelt eigenlijk nergens meer om. Alles op de beker.

De tegenstander van zaterdag is zesdeklasser Oldeholtpade 3. Ook zijn staan zevende (zesde klasse) en dus ligt voor hun eveneens de focus op de beker. Deze wedstrijd begint na het duel van HJSC 1 om 15:00 uur.

Inhaalwedstrijd voor HJSC 1 tegen CVO
Omdat koning winter met een flink pak sneeuw om de hoek kwam kijken moest deze wedstrijd worden verplaatst. Gelukkig wou tegenstander CVO ook wel om 12:30u spelen zodat HJSC 2 de hoofdwedstrijd van deze dag is. HJSC 1 zit in een geweldige fase, dat benadrukte de 8-1 zege op Espel van vorige week nog maar eens. Dit was de vijfde overwinning op rij, waardoor HJSC stevig genesteld staat op de derde plek en nummer twee SV Ens in de nek hijgt (42 om 39 punten). Die tweede plaats scheelt een extra nacompetitiewedstrijd en is dus gunstig.

De tegenstander van HJSC staat er iets minder rooskleurig voor. CVO staat elfde met vijftien punten, maar wist vorige week wel knap met 1-0 te winnen van Arum. En dat was weer enorm gunstig voor HJSC. Eerder dit seizoen speelde HJSC met 0-0 gelijk in Vrouwenparochie. Dat lijkt een slecht resultaat maar dat was het niet omdat HJSC bijna de gehele wedstrijd met een man minder speelde. Doelman Johan de Boer kreeg toen zeer discutabel een snelle rode kaart omdat hij hands gemaakt zou hebben. Met verdediger Erro Hofstra in de goal hield HJSC stand en kreeg het zelfs kansen op de zege, zo ver kwam het niet.

Voorspelling in de Leeuwarder Courant

HJSC 1 – CVO 1
12:30u | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: A. Albada

Selectie HJSC tegen CVO
1. Johan de Boer (K)
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Siebolt Hofman
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem