Gretig HJSC knalt er acht binnen tegen Espel

HJSC heeft zaterdagmiddag uitgehaald tegen Espel. Na 45 minuten voetballen was op het scorebord een 5-1 stand te lezen. Na de rust deed HJSC het iets rustiger aan maar wist het nog wel drie maal te scoren. De score had hoger uit kunnen vallen want drie maal werd een goal van HJSC afgekeurd.

Ongekende weelde voor HJSC. Doelpunten maken wordt vaak als pijnpunt benoemd bij HJSC, maar daar was zaterdag dus niets van te zien. Het eerste kwartier was genieten voor de supporters die droog stonden onder de Mient Raap tribune. Beide ploegen speelden in een hoog tempo en het spel golfde van links naar rechts.

HJSC komt goed weg met bal op de lat
Al na vier minuten leek Henk Hoekstra HJSC op voorsprong te schieten. Helaas stond hij buitenspel en ging het feest dus niet door. Een minuut later moest de doelman van Espel zich strekken op een schot van Ramon Raap, en weer een minuut later schoot Espel de bal op de lat. Na slecht uitverdedigen bij HJSC schoot de buitenspeler van Espel de bal voor de goal. De spits van de bezoekers nam de bal ineens uit de lucht op zijn pantoffel. De bal spatte op de lat en zo kwam HJSC dus goed weg.

HJSC herpakte zich en het kansencircus ging rustig door. In minuut acht kon Ramon Raap de voorzet van Henk Hoekstra net niet binnen lopen en niet veel later schoot Justin Boonstra een metertje naast. Nog binnen het kwartier kreeg Espel een kans en werd er wederom een doelpunt van HJSC afgekeurd. Nu schoot Justin Boonstra binnen maar er bleek al een overtreding te zijn gemaakt.

HJSC nu wel op voorsprong
Na een intensief kwartier vol kansen en acties was het in minuut zestien definitief raak. Henk Hoekstra was het eindstation na een uitstekende individuele actie van Ramon Raap. Vier minuten later werd het 2-0 voor HJSC toen Henk Hoekstra randje zestien hard binnenschoot en de doelman kansloos liet.

HJSC trein blijft doordenderen
Herre Bosma was in minuut 24 met het hoofd verantwoordelijk voor de derde van HJSC. De puntgave voorzet van Justin Boonstra belande precies op het hoofd van de middenvelder die de bal de juiste richting meegaf. De blijdschap van Herre Bosma duurde niet heel lang want een minuut later kreeg hij een bal vol op zijn gezicht geschoten. Het duurde wel een minuut of vijf voordat verzorgster Astrid Breed de bloeding gestopt had. Gelukkig wist Espel niet te profiteren van het feit dat HJSC een tijdje met tien man speelde.

Met Herre Bosma weer in de ploeg wist HJSC meteen weer te scoren. Dit maal geen fraaie combinatie maar een loeiharde pegel van Aizo Veltman. De verdediger knalde de bal van grote afstand in de winkelhaak en liet de doelman volledig kansloos.

Klein slippertje in de HJSC-defensie
De vijfde goal viel ook nog voor rust. Aanvoerder Jelger de Boer was er als de kippen bij toen het schot van Ramon Raap niet goed werd verwerkt door de doelman. Met een simpele schuiver leek hij de ruststand op 5-0 te bepalen. Helaas wist Espel voor rust iets terug te doen. Een combinatie van verkeerd instappen en gebrekkige communicatie leverde de treffer op voor de blauwhemden.

Ook na de rust blijft HJSC gretig
Het kansenfestijn bleef onverminderd doorgaan na de rust. Invaller Pieter Wiersma was de eerste die een schotpoging deed en niet veel later was ook Justin Boonstra dichtbij de 6-1. Na 54 minuten leek het echt te gebeuren maar de poging van Henk Hoekstra sneuvelde net voor de doellijn. Een paar wissels en kansen verder werd eindelijk de 6-1 gemaakt. Een corner viel ongelukkig op het hoofd van een speler van Espel die dus de zesde van HJSC voor zijn rekening nam.

Pieter Wiersma en Jelger de Boer beslechten lot Espel
Niet veel later na de 6-1 schoot Pieter Wiersma de bal kiezelhard binnen en zette HJSC op 7-1. Jelger de Boer bepaalde in de laatste minuut de score op 8-1. Ongekende luxe voor de ploeg van Thomas Graven. Natuurlijk kan ook het doelsaldo nog bepalend zijn als het gaat om de nacompetitie plaatsen. HJSC staat nu derde en zou dan twee wedstrijden moeten spelen. Mocht HJSC nog tweede weten te worden dat hoeft het maar één wedstrijd te spelen. Toch wel een voordeel dus. Plekje vier is na dit weekend gelukkig verder uit zich omdat Arum punten verspeelde.

Zaterdag moet HJSC al om 12:30
Aankomende zaterdag speelt HJSC voor de derde maal op rij een thuiswedstrijd. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen CVO op het programma. Dit duel begint al om 12:30 omdat HJSC 2 voor de beker moet spelen. Als vereniging is besloten dit duel de hoofdwedstrijd te maken.