Eindelijk de eerste driepunter voor de HJSC VR1

Nadat wij twee weken terug gelijk hadden gespeeld , wilden we nu ook weer punten pakken en het liefst meer dan één. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. ST. Annaparochie VR2 staat 6e in de competitie en in de twee eerdere ontmoetingen waren de punten voor ST. Anna. Na de training die wij maandag kregen van HJSC 1-trainer Thomas Graven, werd al grappend vermeld dat wij nu drie punten gingen pakken.  De grap moest zo zijn dat we ook echt onze eerste driepunter hebben gepakt op uitgerekend 1 April.

Op voorsprong
Door de regenval was het om het doel nat genoeg om goed te glijden en het varkentje heeft zich in het doel prima vermaakt. De rest van het veld was beter en de kleren minder vies, iets waar de wasvrouw wel blij mee was, denk ik. Wij begonnen prima aan de wedstrijd, we kregen wat kansjes en verdedigend stond het goed. Na een mooie diepe pass va Michelle na 10 minuten werd Irma weggestuurd en was de verdediging van ST. Anna gezien. Irma speelde de keepster voorbij en schoot binnen. 1-0!! In de eerste helft kregen we nog wat kansen, bijvoorbeeld een goed schot van Michelle richting de kruising, maar de keepster van St. Anna was heel goed en hield ze uit de goal. St Anna kreeg ook wel kansen en wij kwamen goed weg met een schot op de paal. Net voor de rust kregen we een vrije trap tegen net buiten de 16. “Een muur?? Ja, maar hoe dan?” De muur stond niet goed, maar het geluk was bij ons en de bal ging opnieuw op de paal. Misschien even een verbeterpuntje.

Thuisbrengen
Een tevreden rustmomentje en dit in de tweede helft doorpakken, kort maar krachtig! In de tweede helft kreeg ST. Anna meer kansen, maar gelukkig mistten ze veelal richting. Wij kregen ook nog wel kansen. Lydia had een mooie dribbel langs de lijn, maar helaas werd haar voorzet onderschept. Mariëlle draaide weg en schoot in de hoek, maar wederom werd de bal tegengehouden. Zo hadden we nog wel meer kansen.

De laatste 10 minuten, was de opdracht: thuisbrengen die overwinning, oftewel achterin moest het op slot gegooid worden. ST. Anna ging met 4 aanvallers spelen, dus stond er wel wat meer druk op. We waren blij toen het eindsignaal klonk, want na 15 wedstrijden hebben wij eindelijk een overwinning gepakt!

Vooruitkijken
Met nog 7 wedstrijden te gaan, kruipen we richting het einde van dit seizoen. De tegenstander van volgende week is voor ons nog onbekend. Wij mogen dan afreizen naar Dronrijp/Foarut VR1. Deze ploeg is ook een middenmoter en staat op dit moment op de 7e plek. Gezien naar de uitslagen kunnen zij scoren en verliezen ze vaak nipt. Gaan wij dan weer 3e punten pakken en klimmen we langzaam uit het dal? Deze overwinning smaakt wel naar meer net als de derde helft, dus is het tijd voor een bandietje!