HJSC puntloos tegen AVC ondanks sterkte tweede helft

Het is HJSC 1 niet gelukt één of meerdere punten te pakken tegen AVC. In Hommerts waren de bezoekers met 1-4 te sterk, door deze zege werden zijn zij periodekampioen.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje.

HJSC kwam voor rust al op een 0-3 achterstand. Een mooie counter van Justin en Pieter werd door laatstgenoemde mooi afgemaakt. De 1-3 was tevens de ruststand. In de tweede helft speelde HJSC erg sterk en kon het AVC regelmatig onder druk zetten, iets wat in de eerste helft zelfde gebeurde. De aansluitingstreffer leek tien minuten voor rust ook nog te komen. Helaas schoot Pieter zijn zelf versierde penalty zwak in en kon de keeper redden.

Amper twee minuten later scoorde AVC uit de counter de 1-4 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Zaterdag neemt HJSC het op tegen sv Nok. Dit duel begint om 14:30 in Oudemirdum.

HJSC 1: Johan de Boer(K), Erro Hofstra, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Toussaint Boonstra, Tristan Kouwenhoven, Marko Hoekstra, Sander Sijbranda, Jarno Hofstra, Justin Boonstra en Pieter Wiersma. Op de bank begonnen Jetze Wiersma, Herre Bosma en Lars Palijama.

It Twadde solide langs Oeverzwaluwen
Na vorige week onnodig averij tegen Bakhuizen 2 opgelopen te hebben, was totaal niet nodig, wist It Twadde afgelopen zaterdag wel de drie punten in de Hommerts te houden. Oeverzwaluwen 4 kwam op bezoek en werd met een verdiende 3-0 door het elftal van Hylke Visser en Rohald Boonstra huiswaarts gestuurd.

De wedstrijd begon vrij opvallend, Thomas Graven wist na vijf (!) minuten al een gele kaart bij scheidsrechter Schotanus te bemachtigen. Het gerucht gaat rond dat scheidsrechter Schotanus na commentaar van Graven vroeg: ‘’Wust een kaart?’’, waarop Graven zei: ‘’Jou mar’’. Zo gezegd zo gedaan en Graven kon tien minuten afkoelen. Overigens had dit weinig tot geen invloed op de wedstrijd, aangezien Oeverzwaluwen dit voordeel niet uit kon spelen. Sterker nog, in deze periode werd Tijs na een prima rush in de zestien gevloerd waarna de scheidsrechter niet anders kon dan een strafschop aan de groenhemden toe te kennen. Dit buitenkansje werd feilloos door Piet-Jan Nauta benut.

It Twadde nam geen gas terug en bleef heer en meester. De verdediging stond als een huis waardoor Oeverzwaluwen 4 er maar sporadisch uit kwam, zonder gevaar te stichten voor de goal van Lars. Positief punt was dat iedereen voor elkaar werkte en gedisciplineerd bleef rondtikken totdat er zich een schietkans voor deed. Thomas Graven wist met een afstandsschot de keeper van Oeverzwaluwen zo te verrassen dat deze de bal moest lossen, Bert Veltman liep uitstekend door op de keeper en schoot de rebound beheerst tegen te touwen, 2-0. Wat een weelde voor It Twadde. Ruststand was dan ook 2-0.

Na wat flauwe grappen over de keeper van It Twadde, dat hij de eerste helft niet hoefde te vissen en dat hij ‘de nul’ nog heeft, beginnen we weer met de tweede helft. Deze helft ging gelijk op, maar tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen nauwelijks. Hier en daar waren er speldenprikjes, maar deze kansen werden gemakkelijk geneutraliseerd door de solide verdediging van It Twadde die vandaag uitstekend stond te spelen.

Even later weet Andries, vraag niet hoe, de 3-0 tergend langzaam de bal kruislings in het doel te schieten. De veilige marge! Weliswaar een frommelgoal, maar door goed combinatiespel tussen het middenveld en de voorhoede weet It Twadde hier maximaal resultaat te behalen.

Hierna was het nog even billenknijpen, want de gasten kwamen beter in de wedstrijd en kregen meer kansen. Deze kansen werden voornamelijk door de spits van Oeverzwaluwen, die in de rust in de ploeg is gebracht, geproduceerd. Maar Thomas Bethlehem had zijn spel al gauw in ‘het snotje’ en blokte vrijwel elke pass of schot. Verder dan dit is Oeverzwaluwen niet gekomen. Even kreeg iedereen op het veld een hartverzakking toen Dennis een afvallende bal op goal wilde schieten, alleen doordat hij het lichaam ‘iets’ te ver naar achteren hield schoot hij de bal over de ballenvanger rakelings naast het raam van de Opkeamer.

Een gedisciplineerd Twadde sleept de 3-0 over de streep! Volgende week spelen we wederom thuis, ditmaal tegen SDS 3 om 14:30 uur!

Gonny de Boer maakte de foto’s van HJSC 1.