Winterdei 2020 weer vol hoogtepunten

Deze keer waren er vijf Scandinavische zaalteams door Rohald Boonstra samen gesteld. Het team van HJK Helsinki (Henk de Boer, Mark Tesselaar, Bert Veltman, Luc Huitema, Thomas Graven en Jetze Wiersma) bleef de hele competitie ongeslagen(8-24, 28-9). Bart van Kalsbeek maakte zich verdienstelijk door de helft van de wedstrijden te fluiten. Ook scheidsrechter Jan Hielke Schotanus pikte zijn wedstrijden mee en keepte spectaculair. Een geslaagd en sportief toernooi.

In dorpshuis “Oan it Far” hadden Erik en Corry Jorritsma een lekkere Hollandse pot eten bereid. Dit viel zeer in de smaak. Na de prijsuitreiking aan de winnaars van het zaalvoetbal mocht Corry Jorritsma het contract van H.J.S.C. 2, 35+ en 45+ shirtsponsoring tekenen. Timo Wittermans prees de prima samenwerking met de beheerder van ons aller dorpshuis. Hij overhandigde een fraaie fotolijst en een mooi boeket bloemen aan Corry en Erik.

Aftredend voorzitter Piet Jan Nauta vertelde hoe hij in 2014 op een slimme manier in het bestuur van H.J.S.C. binnen kwam. Als bestuurslid sponsor commissie was er zonder Timo(Midlife crisis) maar weinig actie. Door weinig te doen was het doel te laten zien, dat er één man onmisbaar is. Gelukkig keerde Timo terug in de sponsorcommissie. De coupe van de Wittermansen lijkt helemaal compleet nu Timo intussen interim H.J.S.C. voorzitter is en Klaas Wittermans uit Sneek volgend seizoen onze hoofdtrainer wordt.

De groene polo verraadde dat onze nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2020-2021 zich goed had voorbereid. Met plezier(Beslist géén wurg contract) wordt het trainers contract getekend. De aangeboden H.J.S.C. sjaal zit als gegoten. Wij wensen Klaas alle succes bij onze mooie club.

Wie zal het worden? Een manusje van alles, die zijn beste steentje (beentje) voorzet: Mario Nieuwenhuis wordt onder groot applaus H.J.S.C.-er van het jaar 2019. Een echte clubman!

Er volgt als laatste een serieuze met humor(3 V’s en 3 Z’s) doorspekte nieuwjaar speech van Timo Wittermans. Het sociale aspect van het sporten, waarbij ook de samenwerking met andere verenigingen in ons eigen dorp belangrijk is, wordt nogmaals benadrukt.

Al met al een gezellige H.J.S.C. clubavond, waar velen vroeg of later op de avond met een prijs(je) van het Draaiend Rad naar huis gingen.