HJSC-dagen 2024 stond vol met hoogtepunten

De HJSC-dagen van 2024 zijn prachtig verlopen. Er werd uitgebreid stilgestaan bij het kampioenschap van HJSC 1 en een hoop mensen werden in het zonnetje gezet. 

35+ en 45+ maken er een geweldige vrijdagavond van
Het 7 vs 7 toernooi op vrijdagavond is elk jaar weer een mooie aftrap van de HJSC-dagen. Dit jaar was het niet anders en verliep het toernooi sportief en was de sfeer bovendien opperbest. Na afloop maakten Weima & van der Werf er een knallend feest van.

Heeg 35+ (foto) won het 35+ toernooi en Sneek Wit Zwart won het toernooi bij de 45+. Zoals gezegd maakten alle deelnemers er een geweldig feest van die duurde tot ruim na middernacht.

Jeugd vermaakt zich met spelletjes
De seizoens-afsluiter van de jeugd was weer prima voorbereid. Hoogtepunt blijft natuurlijk de wedstrijden tussen de kinderen en de ouders. Bloedfanatiek probeerden de ouders de wedstrijden tegen hun kroost te winnen, vaak zonder succes. Verder waren er diverse spellen rondom ons sportpark en werd deze ochtend afgesloten met broodjes knakworst.

Nieuwe opzet zaterdagmiddagtoernooi pakt goed uit
Net als tijdens het Winterdei-toernooi werd gekozen voor individuele opgave. Of dit concept tijdens de HJSC-dagen overeind blijft staan is nog onbekend maar voor dit jaar was het een goed alternatief. In totaal deden er zes teams mee in een competitie-structuur.

Team Martini (hoofdfoto) was uiteindelijk de winnaar door Team Rode Wodka in de finale te verslaan met 0-3. Na het toernooi begonnen Elsa en Toby met spelen en zat iedereen rondom de tent bij te komen van het toernooi. Het was geen zonovergoten editie maar uit de wind was het nog lang prima vertoeven.

Speler, speelster en talent van het jaar 2024
Timo Wittermans, leider van de VR1 maakte bekend dat Irma Jaarsma de speelster van het jaar is geworden. “Deze vechtmachine is een plaag voor alle tegenstanders” aldus Wittermans. Inval-keeper Erro Hofstra werd op 28-jarige leeftijd uitgeroepen tot talent van het jaar. Een prijs die meestal toekomt aan aanstormend talent maar ditmaal dus niet. Algemeen bekend is dat veldspeler Hofstra na de blessure van eerste doelman Johan de Boer in januari de rol van keeper overnam. Hij kende onder de lat een bijzonder seizoen en vanwege deze bijzondere rolwisseling benoemde hoofdtrainer Thomas Graven hem tot Talent van het Jaar 2024.

Mark Jaarsma werd de speler van het jaar. Hij miste geen enkele training en was op meerdere linies dit seizoen een belangrijke schakel. Met zijn vrije trappen en penalty’s was hij regelmatig trefzeker en bovendien is Mark niet meer weg te denken uit de ploeg. De komende jaren zal hij nog veel belangrijker gaan worden voor HJSC 1 en daarom is hij dik verdiend de speler van het jaar geworden.

Afscheid van spelers en meerdere bedankjes
Van Mark Tesselaar en Justin Boonstra werd afscheid genomen. Beiden speelden jarenlang in HJSC 1 en kregen naast een prachtige speech een plakaat met statistieken en mooie woorden van oud trainers Douwe Zeldenrust en Broer Wiebe de Ringh. Zelfs de altijd stille Justin Boonstra veraste met een mooi woordje voor alle aanwezigen. Absoluut één van de hoogtepunten van dit weekend.

Ook vertrekkend hoofdtrainer Thomas Graven werd in het zonnetje gezet. Na drie jaar neemt hij op de mooist mogelijke manier afscheid, kampioen worden met HJSC 1. Een beter einde hadden we niet kunnen bedenken. En tot slot werd ook nog de gehele selectie van HJSC 1 bedankt met een mooi beeldje ter nagedachtenis aan dit bijzondere kampioensjaar.

Knalfeest in de tent
Na alle speeches en bedankjes die wel een uur in beslag namen was het tijd voor het feest. Muzikanten Elsa en Toby zorgden voor een feestelijke sfeer en dj’s Stefan en Dario maakten daarna hun opwachting. Het werd één groot feest en zo gaat deze editie van de HJSC-dagen de boeken in als zeer geslaagd.

Zondag was het natuurlijk puinruimen maar met genoeg vrijwilligers was de rotzooi zomaar aan de kant. Het weekend werd geëvalueerd en ook de barbecue werd nog even aangestoken. Nu is het echt zomerstop en tijd om op te laden voor een nieuw seizoen.

Elke donderdag zomeravondtraining
Zomeravondtraining begint komende donderdag. Vanaf 20:00 uur kan iedereen die dit wilt een balletje trappen, lid zijn van HJSC is niet verplicht. Na afloop is er uitgebreid ruimte voor een drankje op de staantribune.

SENIOREN SPELER/ TALENT/ SPEELSTER V.V. H.J.S.C.
SEIZOEN: NAAM

SENIOREN

SPELER:

NAAM

TALENT

SPELER:

NAAM SENIOREN SPEELSTER:
2005-2006 JELTE RAAP
2006-2007 DENNIS DIJKSTRA
2007-2008 JUSTIN BOONSTRA
2008-2009 JELTE RAAP
2009-2010 WIEPKE ADEMA
2010-2011 STEVE BAKKER
2011-2012 JUSTIN BOONSTRA
2012-2013 HENK SIJBESMA
2013-2014 AEDE PIET HOEKSTRA
2014-2015 JOHAN DE BOER PIETER WIERSMA
2015-2016 NIELS VAN ZWOL LEX POTMA
2016-2017 BART VAN KALSBEEK JETZE WIERSMA
2017-2018 MARK TESSELAAR MARKO HOEKSTRA
2018-2019 JOHAN DE BOER JELGER DE BOER
2019-2020 GEEN GEEN
2020-2021 GEEN GEEN
2021-2022 JELGER DE BOER BERT VELTMAN YMKJE ALTENBURG
2022-2023 LAMMERT WIERSMA RAMON RAAP JEANET DE VRIES
2023-2024 MARK JAARSMA ERRO HOFSTRA IRMA JAARSMA