Wederom treft HJSC een directe concurrent

Op sportpark Oan it Far blijft het stil deze zaterdag. Er zijn geen senioren en jeugdwedstrijden dit weekend. Ook de HJSC VR1 heeft geen programma en HJSC 2 is afgelast. 

HJSC 1 naar Oppenhuizen
Dinsdag 22 maart stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in Hommerts. HJSC speelde een geweldige eerste helft maar verzuimde de 1-0 voorsprong uit te breiden en incasseerde in de tweede helft nog de gelijkmaker. Teleurstelling overheerste deze avond. In de drie duels daarna verloor HJSC twee maal met 4-0 en pakte het thuis een puntje tegen Tollebeek.

Tegenstander TOP’63, wat nu op de veilige elfde plaats staat met twee punten meer dan HJSC, verloor afgelopen zaterdag met 4-1 van Creil/Bant. Wel werd er een knappe zege geboekt op toemalig koploper Foarut. Door deze zege twee weken geleden is TOP’63 HJSC weer gepasseerd op de ranglijst. Die felbegeerde elfde plaats is waar beide ploegen voor knokken. Het gaat naar plaats tien is voor TOP’63 al zeven punten.

Vreemde uitslagen in de competitie
Inmiddels zijn ook de onderste twee ploegen dichterbij HJSC en TOP’63 gekropen. HJSC verloor natuurlijk afgelopen zaterdag met 4-0 van De Walde, daardoor is het gat tussen beide ploegen nog maar twee punten. Hekkensluiter NOK wist verassend te winnen van Delfstrahuizen en klimt dus ook voorzichtig naar De Walde, HJSC en TOP’63.

Jubileumwedstrijd HJSC 1 en HJSC VR1
HJSC moet het doen zonder Jelger de Boer en Erro Hofstra. Beide spelers pakten zaterdag twee gele kaarten en zijn één wedstrijd geschorst. Die zijn er dus wel weer bij als HJSC het op 23 april thuis opneemt tegen Creil-Bant. Dan viert HJSC haar 75-jarige bestaan met een prachtig zaterdagprogramma. Er is vanaf 12:00 uur een reünie en de HJSC VR1 trappen om 12:30 uur af tegen Waterpoort Boys. De nummer één tegen de nummer twee van de competitie, een heerlijke kraker dus. HJSC 1 neemt het vervolgens om 15:00 uur op tegen Creil-Bant.

Herre Bosma, Toussaint Boonstra, Nils de Lange en Egbert Bethlehem sluiten morgen wel weer aan bij HJSC 1. Door school of blessures is dit viertal lang afwezig geweest.

Na afloop van TOP’63 tegen HJSC is er ook nog livemuziek in de kantine van TOP’63. Laten we hopen dat HJSC zich herpakt na het fiasco van vorige week en de elfde plaats weer kan veroveren.

TOP’63 – vv HJSC
14:30 uur | Sportpark de Bou, Oppenhuizen
Scheidsrechter: X. Luinenburg

Selectie HJSC tegen TOP’63
1. Johan de Boer
2. Thijs Stremler
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Egbert Bethlehem
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Piet Jan Nauta
13. Toussaint Boonstra
14. Tristan Kouwenhoven
16. Bert Veltman
17. Herre Bosma
18. Nils de Lange