Sterk HJSC teleurgesteld na puntje tegen TOP'63

De midweekse inhaalwedstrijd tegen TOP’63 is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Gezien de geweldige eerste helft waarin veel kansen waren om de scoren uit te breiden een teleurstelling. Want in de tweede helft scoorde TOP’63 uit haar enige kans en nam zo een punt mee uit Hommerts.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Met vuurwerk kwamen beide teams dinsdagavond onder schitterende omstandigheden het veld op. Een wederom uitstekend gevuld sportpark Oan it Far zag HJSC sterk en fel beginnen aan de wedstrijd. HJSC zat overal bovenop, won bijna elk duel en nam TOP’63 in de houtgreep.

Het duurde 20 minuten tot de fraaie openingsgoal van Pieter Wiersma. Die schampte de voorzet van Jetze Wiersma richting de verre hoek buiten het bereik van de goalie van TOP. HJSC bleef ook na de voorsprong gas geven en creëerde veel mogelijkheden. Helaas zat het aluminium minstens twee keer in de weg voor de thuisploeg.

Piet Jan en Jetze (filmpje) waren de ongelukkigen. Na 45 minuten stormen was de buit met één goal mager, maar bood perspectief voor de tweede helft.

Helaas bleef die storm uit in de tweede helft. Het duel ontaarde in een pot die gekenmerkt werd door slordigheden en bovenal hele stevige duels. HJSC kreeg in totaal twee maal geel, de bezoekers uit Oppenhuizen maar liefst vijf maal. Dat er geen rood werd getrokken is eigenlijk een wonder te noemen gezien de soms achteloze charges die de bezoekers voerden op de benen van de HJSC’ers.

TOP kreeg één redelijke kans die helaas door doelman Johan de Boer niet goed gepareerd kon worden waardoor de rebound een goal opleverde. HJSC probeerde het de tweede helft nog wel met kopballen van Bart en Jelger, maar de goal viel niet meer. Toch een teleurstellend resultaat na zo’n sterke eerste helft.

Treuren kan niet want zaterdag staat de volgende belangrijke pot op het programma. Op 15:00 uur trapt HJSC in Hommerts af tegen Tollebeek. Die ploeg staat twee plekjes boven HJSC.