Wederom een voetbalweekend met een vraagteken

Zeiknatte velden, afgelaste trainingen en wedstrijden die niet doorgaan. het is meer regelmaat dan uitzondering dezer dagen. Het enorm natte weer zorgt voor veel afgelaste wedstrijden. HJSC 1 wijkt donderdagavond zelfs al uit naar Wolvega om toch fatsoenlijk te kunnen trainen.

UPDATE 10:00u | HJSC 2 is afgelast. De wedstrijd van de VR1 tegen Oudega gaat wel door. 

Na afloop livemuziek in het dorpshuis
Vorig weekend werden alle wedstrijden in Hommerts al afgelast, en het ziet er niet goed uit voor komende zaterdag. Dat zou toch enorm jammer zijn gezien het programma. Bovendien is er livemuziek in het dorpshuis na afloop van de VR1.

Alle jeugdwedstrijden in Hommerts zijn afgelast. 

Jeugdprogramma 11-11-2023
AFG | JO9-2 – Sneek Wit Zwart JO9-1
AFG | JO10-3 – IJVC/Blauwhuis JO10-1
AFG | MO11-1 – Heerenveen MO11-1

HJSC 2 treft Franeker en derby voor de VR1 tegen Oudega
Om 12:30 trapt HJSC 2 af tegen Franeker 3. It Twadde speelde nog maar drie wedstrijden en behaalde hierin ook drie punten. Franker behaalde zeven punten maar deed hier wel al zeven wedstrijden over, ook geen grandioze prestatie. Laten we vooral hopen dat er gewoon gevoetbald kan worden, daar is HJSC 2 vooral bij gebaat.

De VR1 hebben een heerlijke derby voor de boeg tegen Oudega VR1. Evenals HJSC 2 speelde ook de VR1 nog niet veel wedstrijden door afgelastingen, vier in totaal. Het pakte hierin vier punten en staan op plaats zeven. Oudega speelde één wedstrijd meer en behaalde negen punten. Daarmee staan ze op de vierde plaats. We verwachten een heerlijke derby vol inzet en fanatisme, en uiteraard een schitterende derde helft na afloop in het dorpshuis.

Absolute topper voor HJSC 1 in Oudemirdum
In Oudemirdum treft HJSC als koploper de nummer twee van de ranglijst, NOK. Na de deceptie in Sneek van vorige week moet HJSC volle bak gaan om de koppositie niet kwijt te raken. Beide ploegen kennen elkaar goed van de afgelopen jaren. Van de vijf vorige duels op het terrein van NOK won HJSC er vier en speelde het eenmaal gelijk. De afgelopen tien edities op beide velden verloor HJSC sowieso geen enkele keer van NOK.

De statistieken zijn dus prima, maar daar heeft de ploeg van Thomas Graven geen zak aan. Er zal echt een resultaat gehaald moeten worden. Eén voordeel is wel dat het veld in Oudemirdum op een zandgrond ligt en dus een hoop water kan verdragen. Grote kans dus dat deze wedstrijd door gaat.

Selectie HJSC 1 tegen NOK 1
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Jetze Wiersma