Eerste seizoensnederlaag voor HJSC in Sneek

HJSC heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op Sportpark Leeuwarderweg was LSC 1890 met 2-1 te sterk. HJSC speelde een hele
matige wedstrijd en ging niet geheel onterecht onderuit.

De omstandigheden waren alles behalve florissant te noemen. Om 17:00 uur op een plastic veld in de stromende regen in Sneek is niet de droom van de gemiddelde HJSC-speler.
Gelukkig maken de verdere faciliteiten op het sportpark van LSC 1890 een hoop goed. Maar eerst moest er natuurlijk nog worden gevoetbald.

Tegen LSC kun je elke week een andere ploeg treffen. Afhankelijk van de de zondag 1 selectie wordt bepaald welke spelers mogen opdraven in het talententeam van de Snekers op de zaterdag. Het kwaliteitsverschil kan dus per week enorm verschillen.

Vrij rustige eerste helft
HJSC is koploper, prima in vorm en speelt altijd met het doel om te winnen, of dat nou om 15:00u in Hommerts is of om 17:00u in Sneek. De openingsfase begon vrij kalm met weinig kansen in het eerste halfuur. Aleen Ramon Raap kreeg een enorme kans om de score te openen maar faalde 1 op 1 met de keeper. Bovendien werd hij naar de grond gewerkt maar de leidsman zag er geen overtreding in. Het is bovendien lastig situaties beoordelen als je niet uit de middencirkel komt, maar daar hadden beide ploegen last van.

Beide ploegen waren een beetje aan het aftasten. Met de harde wind en op een glad veld waarop de bal enorm snel rolde was het ook lastig voetballen. Ook LSC deelde de nodige steekjes uit maar het was bovenal een enorm matige eerste helft. Maar met een 0-0 ruststand was er weinig aan de hand.

Beroerde tweede helft breekt HJSC op
De tweede helft die HJSC ten tonele zou leggen was een parodie op alles wat het ambieert. LSC voetbalde steeds makkelijker en werd ook steeds gevaarlijker. Doelman Johan de Boer keepte een uitstekende partij en hield HJSC meermaals op de been. Ondertussen had HJSC ook wel wat kansen gekregen Maar de pogingen van Ramon Raap en Mark Jaarsma troffen geen doel.

Na een uur kwam LSC niet geheel onterecht op voorsprong uit een corner. HJSC leek te kunnen uitverdedigen maar via de kluts bleef de bal hangen voor de voeten van een LSC-speler. Met een simpel tikje kon hij zijn ploeg op voorsprong zetten.

HJSC kan de gelijkmaker niet meer forceren
Ook na de voorsprong bleef LSC de betere partij want HJSC kwam er totaal niet uit. De 2-0 viel uit een vrije trap die overigens schitterend werd binnen geschoten en Johan de Boer totaal kansloos liet. In de laatste minuten speelde HJSC alles of niets voetbal met veel druk om nog iets te forceren. Uit een vrije trap van Aizo Veltman kon Bart van Kalsbeek nog wel de 2-1 binnen frommelen. Daar bleef het bij en zo was het eerste puntverlies van dit seizoen een feit.

Komende zaterdag treft HJSC de nummer twee van de ranglijst. Wederom een uitwedstijd, tegenstander is NOK uit Oudemirdum, de ploeg van oud HJSC-trainer Pope Leffring. HJSC zal toch echt heel anders voor de dag moeten komen, anders gaat het wederom een vervelende middag tegemoet.