Wederom belangrijke thuiswedstrijd voor HJSC 1

Na de ruime 4-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen koploper Bolsward treft HJSC zaterdag wederom een directe concurrent. HJSC, nu op nacompetitieplek twaalf door de zege van TOP’63 vorige week, treft nummer dertien de Walde die vijf punten minder heeft dan HJSC.

Op 2 oktober van vorig jaar was De Walde – HJSC het tweede competitieduel. Door een prachtige pegel van Jelger de Boer vlak voor tijd eindigde dat duel toen in 1-1. Veertien wedstrijden later staan beide ploegen weer tegenover elkaar, vechtend tegen de nacompetitie.

De nederlaag van vorige week was natuurlijk geen schande, de manier waarop wellicht wat ongelukkig, maar dat is het geluk van een (aanstaande?) kampioen (Bolsward) laten we dan maar zeggen. Voor HJSC zijn de andere potjes vele malen belangrijker. Zaterdag dus thuis tegen de Walde, een week later uit bij TOP’63.

Laatstgenoemde heeft twee punten meer en staat op de veilige elfde plaats, die plek wil HJSC graag overnemen. Dan zal het dus zeker zaterdag moeten winnen. We gaan richting het einde van de competitie, het worden spannende weken.

Vrouwen en It Twadde spelen een uitwedstrijd
HJSC 2 verloor na een prima reeks wedstrijden dinsdag weer eens een wedstrijd. TOP’63 3 was met 2-0 te sterk. In Lemmer proberen de mannen van Hielke Visser en Rohald Boonstra de rug weer te rechten als CVVO 4 de tegenstander is.

De uitmuntend presterende vrouwen van HJSC treffen ST BMJ uit Minnertsga zaterdag. Op papier een pittige klus want deze dames staan op plek drie. Laten we hopen dat ook deze horde wordt genomen en de VR1 het kampioenschap bijna niet meer kunnen ontlopen.

HJSC – De Walde
15:00 uur | Sportpark Oan it Far