Mooie reeks HJSC 2 komt ten einde in Oppenhuizen

U heeft dit seizoen weinig gehoord over de verrichtingen van HJSC 2. Hoog tijd dus om even bij te praten. Het woord dat het beste past bij de prestaties van It Twadde dit seizoen, is ‘wisselvallig’. HJSC is al tegen een paar forse nederlagen aangelopen, maar er werden ook knappe overwinningen geboekt tegen ploegen die meedoen om het kampioenschap.

De ploeg uit Hommerts-Jutrijp begon de competitie met drie nederlagen op rij. Op 9 oktober boekte HJSC de eerste overwinning: VVI 4 werd met 1-2 verslagen. Daarna werd er voor de winterstop nog twee keer verloren en twee keer gewonnen.

Na de winter kwam HJSC langzaam in vorm: de eerste twee wedstrijden werden nog verloren, maar daarna werd er knap gewonnen van kampioenskandidaat SC Bolsward 4 (2-1) en werd er een punt gepakt tegen SC Joure 8 (0-0).

Op 26 maart kon uw verslaggever er ook weer eens bij zijn. Tegenstander was hekkensluiter SC Joure 7. Al snel werd duidelijk dat HJSC veel sterker was. Niemand had er vreemd van opgekeken als het bij rust al 4-0 of 5-0 was, maar It Twadde scoorde slechts tweemaal. De doelpunten kwamen op naam van Redmer van Netten en Henk Sijbranda. Met een intikker besliste Tristan Kouwenhoven in de tweede helft het duel. Daarna werd Joure zowaar sterker. Uiteindelijk mocht HJSC blij zijn dat Joure slechts één keer wist te profiteren van de Hommertser verslapping. Eindstand: 3-1.

Drie dagen later kwam hoogvlieger Waterpoort Boys 3 naar Hommerts. Er werd een zware wedstrijd verwacht, maar al snel bleek dat HJSC minimaal gelijkwaardig was. Na een prima kopbal van Tristan Kouwenhoven uit een hoekschop van Marko Hoekstra ging It Twadde rusten met een 1-0-voorsprong. In de tweede helft scoorde Henk Sijbranda zelfs 2-0. WPB wist niet wat hen overkwam: een van de spelers liet zelfs ontvallen dat HJSC wel veel spelers van het eerste opgesteld zou moeten hebben. Een mooier compliment kun je als tweede elftal niet krijgen! Het werd overigens nog wel even billenknijpen na de 2-1, zeker toen doelman Lars Palijama ver buiten het strafschopgebied een tegenstander wilde passeren, maar gelukkig voor HJSC liep het goed af. Weer drie punten in de tas.

Helaas werd er op 2 april niet gevoetbald omdat ONS Sneek 2 te weinig spelers had. Ook de inhaalwedstrijd tegen TOP’63 3 leek niet door te gaan: er lag te veel water op het veld in Oppenhuizen. De wedstrijd naar Hommerts verplaatsen wilde TOP niet. Een paar uur voor aanvang kwamen ze er in Oppenhuizen blijkbaar achter dat ze ook nog een tweede veld hebben, die was gelukkig wel bespeelbaar. Al snel werd duidelijk dat HJSC veel slechter in de wedstrijd zat dan de vorige wedstrijden.

Na een zwak begin kwam It Twadde vlak voor rust wel iets beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet. Na rust hetzelfde spelbeeld: TOP’63 was de betere ploeg en HJSC moest vooral tegenhouden. Dat lukte lange tijd prima, maar in de laatste twintig minuten moesten de groenhemden toch nog twee tegentreffers incasseren. Al met al een terechte nederlaag. HJSC was te veel met de scheidsrechter en de tegenstander bezig en dan vergeet je je te concentreren op het eigen spel.

Daarmee is er voor HJSC wel een einde gekomen aan een mooie reeks waarin 10 punten werden gepakt in 4 duels. Aanstaande zaterdag kan de ploeg zich revancheren in de uitwedstrijd tegen CVVO 4, een van de beter voetballende teams in de competitie, heb ik me laten vertellen. Na 15 wedstrijden is It Twadde achtste met 19 punten.