Voorbeschouwing weekend 6 en 7 oktober 2023

HJSC 35+ en 45+ komen vrijdagavond in actie
Vrijdagavond komen de 35+ en de 45+ weer in actie. Voor de 35+ zal dit de eerste ronde zijn maar de 45+ zal al haar tweede speelronde gaan afwerken. HJSC 35+ trapt 20:00 uur af op het sportpark van LSC 1890 terwijl de 45+ haar speelronde in Heeg zal afwerken.

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 |
JO13-1 – ONS Sneek JO13-1

HJSC VR1 spelen uitwedstrijd in Harlingen
Zeerobben is dit weekend de tegenstander van ons vrouwenteam. Met een gelijkspel in de eerste en tot op heden enigste gespeelde wedstrijd is de competitiestart al vele malen beter dan een seizoen geleden. Toen kwamen de eerste punten pas na de winterstop. Tegenstander Zeerobben speelde al twee wedstrijden dit seizoen en won beide duels. Onze vrouwen kunnen dus aan de bak. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

HJSC 2 hoopt op de eerste punten van het seizoen
Een pijnlijke nederlaag voor It Twadde vorige week. In Hommerts verloor de ploeg met 3-9 van Nieuweschoot ZA1. Voor rust leek het allemaal nog wel mee te vallen maar na de thee vielen de goals wel heel erg makkelijk. Zo is HJSC 2 hekkensluiter na twee speelrondes en kreeg het al 14 doelpunten tegen. Heerenveense Boys 7 is zaterdag de tegenstander. Deze ploeg speelde nog maar één wedstrijd en verloor deze bovendien. De wedstrijd van HJSC 2 begint om 13:25 op sportpark de Akkers in Heerenveen.

Na knappe zege op Arum wacht HJSC 1 wederom een lastige klus
HJSC 1 kent tot dusver een prima start met zes punten uit twee duels. Bovendien is het door in de beker en zal het thuis mogen aantreden tegen zondag-derdeklasser Oerterp. Dit duel staat gepland voor zaterdag 21 oktober maar de kans is groot dat deze datum nog gewijzigd gaat worden.

Maar zo ver is het nog niet. Zaterdag komt Hielpen naar Hommerts. Een stugge ploeg waar HJSC vorig seizoen in eigen huis niet van wist te winnen. Hielpen speelde de eerste twee potjes gelijk met 2-2 tegen TOP’63 en Blue Boys. Op papier geen gekke resultaten dus HJSC kan haar borst gaan natmaken. Mocht de ploeg van Thomas Graven net zo voor de dag komen als tegen Arum dan zou het in principe goed moeten komen.

HJSC 1 weer op de foto gekomen
De selectie is vorige week donderdag weer gefotografeerd. Simon Bleeker maakte deze prachtige plaat voor de “Mient Raap Staantribune”.

Linksboven: Auke Piet van der Hoek (Assistent), Pieter Wiersma, Bart van Kalsbeek, Mark Tesselaar, Erro Hofstra, Lex Potma, Jelger de Boer en Jelte Raap (Spitsentrainer).
Linksmidden: Aizo Veltman, Redmer van Netten, Bert Veltman, Mats Galama, Thomas Graven (hoofdtrainer), Johan de Boer, Hein Kemme, Astrid Breed (verzorgster) en Hendrik Feenstra (keepertrainer).
Linksonder: Jetze Wiersma, Herre Bosma, Henk Hoekstra, Lammer Wiersma, Ramon Raap, Mark Jaarsma, Piet Jan Nauta en Justin Boonstra.

HJSC 1 – Hielpen 1
Balsponsor: Nauta Auto’s
Pupil van de week: Djurre van Pelt
Scheidsrechter: B. Eenkhoorn
Aftrap: 15:00 uur

Selectie HJSC tegen Hielpen
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Jetze Wiersma

Head-to-head (H2H)

HJSC  SV Hielpen
15 Gespeeld 15
9 Gewonnen 2
60% Winstpercentage 13%
4 Gelijkspel 4
39 Aantal doelpunten gescoord 19
2,6 Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd 1,27
4 Aantal keren de nul gehouden 2