Penalty's leiden eerste nederlaag voor HJSC in

HJSC heeft dinsdagavond de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. Na een piekstart, Ramon Raap scoorde al na twee minuten, werd het spel van HJSC steeds minder er verzuimde de ploeg de 2-0 te maken. In de tweede helft kreeg Hielpen twee penalty’s die HJSC de das om deden.

De afgelaste wedstrijd van zaterdag werd dus met het duel van dinsdagavond mooi vlot ingehaald. Zelfs voor een dinsdagavond was er veel belangstelling voor de wedstrijd gezien de mensen langs de kant. Die zagen HJSC uit de startblokken vliegen met een snelle goal van Ramon Raap. Hij was het eindstation van een mooie aanval en zo kende HJSC de start die het wenste.

Ook na de vroege voorsprong bleef HJSC uitstekend voetballen en creëerde genoeg kansen om de 2-0 te maken. Herre Bosma (schot in de handen van de keeper) en Bert Veltman (kopbal naast) waren dichtbij maar misten het nodige fortuin. Hoe verder de eerste helft vorderde hoe minder het spel van HJSC begon te worden. Van de tegenstander had HJSC weinig te duchten want die waren vrijwel ongevaarlijk op een paar corners na.

In de tweede helft sukkelde HJSC wat door en miste steeds overtuiging in de aanval. Een paar schoten van afstand en een vrije trap hoog over de goal waren de bescheiden wapenfeiten. Ongeveer twintig minuten kreeg Hielpen een penalty na een overtraining van Jelger de Boer. Die werd feilloos benut en zo gaf het digitale scorebord de 1-1 tussenstand weer.

HJSC probeerde uiteraard op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong maar kwam niet verder dan het zestienmetergebied. Hielpen counterde maar bleef ongevaarlijk tot tien minuten voor tijd. Eerst moest HJSC met tien man verder omdat Henk Hoekstra geblesseerd uitviel en de wisselmogelijkheden waren verbruikt, niet veel later had HJSC mazzel toen een goal van Hielpen werd afgekeurd wegens buitenspel, maar in minuut 84 ging het wel mis.

Wederom een penalty, nu was Jarno Hofstra de dader en weer was doelman Johan de Boer kansloos. In de absolute slotfase kreeg HJSC nog wel mogelijkheden, Jarno Hofstra was dichtbij met een kopbal, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Een hele bittere pil voor HJSC dat verzuimt de koppositie van de Walde over te nemen. Komende zaterdag is Arum de tegenstander, hopelijk kan HJSC zich dan herstellen van deze teleurstellende avond.