Sterke eerste helft brengt HJSC zege tegen EBC

HJSC heeft zich prima herstelt van de nederlaag tegen Espel van vorige week. Door de ruime 4-1 zege op EBC is het weer gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. De doelpunten van HJSC vielen allemaal voor rust. Bart van Kalsbeek (2x) Justin Boonstra en Mark Tesselaar waren verantwoordelijk voor de productie. Vlak na rust kreeg HJSC nog een doelpunt tegen.

HJSC 2 ging in Leeuwarden hard onderuit. Het duel tegen Blauw Wit 9 ging met 5-1 verloren.

Lees hier de voorbeschouwing in het programmaboekje.

HJSC meteen fel vanaf de start
De supporters zagen dat HJSC prima aan het duel begon. Tactisch was het net als vorige week de bedoeling om de tegenstander aan de bal te laten. Deze ging echter zo slordig met de bal om dat HJSC in de openingsfase veelvuldig balbezit had. Het duurde maar vijf minuten voordat HJSC voor het eerst kon juichen deze middag. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal voor de goal geslingerd, via de kluts was het Bart van Kalsbeek die het laatste tikje gaf en zo de thuisploeg de voorsprong bezorgde. Een kwartiertje later was de rechtsback wederom het eindstation van een prima HJSC-aanval. Ook nu kwam er enig fortuin bij kijken maar de gretigheid van Bart zorgde wel dat HJSC al snel comfortabel aan de leiding ging.

De twee doelpunten van Bart van Kalsbeek waren tevens een mijlpaal. De 1-0 en 2-0 die hij maakte betekende dat hij nu in totaal 25 doelpunten voor HJSC 1 heeft gemaakt. Hij is de dertiende voetballer van HJSC die deze mijlpaal weet te bereiken en komt in een mooi rijtje met onder andere Jelte Raap, Justin Boonstra en Sjoerd Tigchelaar.

HJSC had geen enkel probleem met EBC en kon vrijuit voetballen. Nu speelde HJSC ook een stuk beter en met meer lef dan de afgelopen weken. EBC was zeker voorin onmachtig en HJSC kon na hartenlust aanvallen. Dat de 3-0 na een half uur al viel keek niemand van op. Justin Boonstra schoot de bal na een korte solo schitterend vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de korte hoek. De keeper van EBC heeft de bal alleen maar gehoord en was kansloos op het schot.

Terwijl keeper Johan de Boer het inmiddels toch vrij koud kreeg in de goal maakte HJSC voor rust nog de vierde treffer. Erro Hofstra werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald en versierde zo een vrije trap. Pieter Wiersma nam de vrije trap en legde de bal panklaar voor Mark Tesselaar die de bal snoeihard tegen de touwen aan joeg. Door de kracht van het schot en de slechte zicht op de bal was de keeper van de bezoekers ook nu volledig kansloos. 4-0 was tegens de ruststand.

De hoop was dat HJSC na rust vrolijk door kon gaan waar het mee bezig was. Dat ging helaas even anders. Al na twee minuten voetballen in de tweede helft scoorde EBC tegen. Een aanvaller van EBC was de verdediging van HJSC ontstanpt en ging één op één richting keeper Johan de Boer. Die was kansloos was een tikje breed zorgde ervoor dat een meegelopen aanvaller van de gasten simpel kon binnenschuiven. Grensrechter Ane Piet Hoekstra stak de vlag nog omhoog maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

HJSC leek het even helemaal kwijt want EBC kon nog tot tweemaal toe gevaarlijk worden na de tegentreffer. Eerst was Johan de Boer nog belangrijk met een prima redding en een fractie later werd de bal nipt over geschoten. Toch kreeg HJSC geen tweede treffer tegen en kon het na tien minuten van druk toch iets meer aanvallend voetballen. Alleen hoe makkelijk het in de eerste helft ging, zo moeizaam ging het in de tweede. Slordigheid in passing, blinde lange ballen en weinig beweging voorin zorgde ervoor dat HJSC eigenlijk niet meer echt gevaarlijk wist te worden. Bart van Kalsbeek schoot een afgeslagen corner nog bijna in de verre hoek en Pieter Wiersma zag zijn schot door de keeper worden gepareerd. Dat waren de spaarzame momenten van HJSC in de tweede helft.

Toch een ruime overwinning en weer gestegen na de tweede plaats op de ranglijst achter Espel. Een prima weekend voor HJSC. Zaterdag gaat HJSC naar Heerenveen. Om 15:00 neemt het de ploeg dan op tegen de vv Heerenveen. Het duel eindigde vorig seizoen in een krankzinnige 5-7 zege. Hoe maakt niet uit, als er zaterdag maar geworden wordt. Dan kan de ploeg misschien wel als koploper richting Woudsend.

De foto’s zijn gemaakt door Gonny de Boer.