Sterk HJSC knalt met zeven doelpunten langs Arum

HJSC heeft tegen Arum een uitstekende pot op de mat gelegd. Het wist maar liefst zeven doelpunten te maken en deed bovendien goede zaken in competitieverband. Koploper NOK morste punten tegen Woudsend waardoor het verschil nog maar één punt is. En HJSC heeft nu een beter doelsaldo. 

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje.

HJSC speelde eerder dit seizoen een uitstekende pot in Arum. Ondanks een vroege achterstand door een penalty wist het met 3-1 te winnen. Uiteraard biedt dat geen garanties maar het bood wel houvast tegen de vaak stugge tegenstander. Hoofdtrainer Thomas Graven beschikt over een vrijwel fitte selectie wat zorgt voor een gezonde concurrentie binnen de ploeg. Alleen doelman Johan de Boer is geblesseerd. Hij werd net als tegen Woudsend vervangen door Erro Hofstra.

Afwachtend begin en schitterende goals
Zeker HJSC koos er voor om afwachtend te beginnen aan de wedstrijd. Controle houden en kijken wat het strijdplan is van de tegenstander. Dat lukte prima maar voor de amusementswaarde was dit natuurlijk wel minder. Toch hoefde het publiek niet lang te wachten voordat de handen op elkaar konden. Een werkelijk schitterende HJSC-aanval die in de achterhoede begon werd afgerond door Ramon Raap. Via verschillende spelers en snel combinatiespel was hij de man op de juiste plek en zette HJSC zo op 1-0.

Doelpunt 150 voor Justin Boonstra
Arum kon mar weinig inbrengen. Een vrije trap in de muur en een ongevaarlijke corner waren de enige wapenfeiten van de eerste helft. HJSC kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam via Justin Boonstra op 2-0. Met een geniale bal achter het standbeen wist hij de doelman van Arum te verschalken. Competitiegoal nummer 150 voor Justin Boonstra in dienst van HJSC. Hij zou na afloop van het duel in het dorpshuis is het zonnetje worden gezet.

HJSC walst na de rust over Arum heen
In de tweede helft was HJSC niet meer te houden. Maar voordat de motor op gang kwam wist doelman Erro Hofstra nog wel de 2-1 te voorkomen. In een één op één situatie kwam hij als winnaar uit de bus. In de situatie daarna belande de bal op de lat. Na dit moment was het wel klaar met het offensiefje van Arum. HJSC kreeg eerst twee penalty’s die door Mark Jaarsma en Pieter Wiersma werden benut. Zo was het na 72 minuten 4-0 en dus gespeeld.

HJSC loopt uit in de slotfase
Over de 5-0 was nog wat discussie, zeker na afloop in het dorpshuis. De goal is op naam gekomen van Jelger de Boer maar Bart van Kalsbeek was de uiteindelijke doelpuntenmaker. Lastig te zien op het filmpje maar het is toch echt Bart van Kalsbeek die op zijn karakteristieke wijze de bal hard tegen de touwen kopt.

Bekijk de doelpunten op ons Twitterkanaal.

Hein Kemme en uiteindelijk toch Jelger de Boer bezegelde het lot van Arum tot een dikke 7-0. Een onverwachte royale zege van HJSC wat natuurlijk uitstekend is voor het doelsaldo. HJSC is nu twee weken vrij en speelt op 3 maart in Hindeloopen tegen Hielpen. Wel speelt het donderdag 22 februari een oefenwedstrijd tegen Oudehaske in Hommerts. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk om 20:00 uur beginnen.

HJSC – Arum 7-0 (2-0)
Opstelling HJSC: Erro Hofstra, Piet Jan Nauta, Aizo Veltman, Lammert Wiersma, Bert Veltman, Pieter Wiersma, Jelger de Boer, Mark Jaarsma, Ramon Raap, Justin Boonstra en Henk Hoekstra.
Wissels HJSC: Bart van Kalsbeek, Marko Hoekstra, Hein Kemme, Herre Bosma en Redmer van Netten.

Gonny de Boer maakte de foto’s