Overtuigende zege van HJSC in Arum

HJSC heeft ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen. In Arum keek HJSC al na een minuut tegen een achterstand aan na een makkelijk gegeven strafschop. HJSC wist nog voor rust de schade te herstellen en scoorde in de tweede helft nog eenmaal. Door de zege gaat HJSC nu alleen aan kop in de vijfde klasse A.

HJSC begon vorige week het nieuwe seizoen met een zege op Woudsend. Ondanks de 2-0 overwinning was het veldspel alles behalve overtuigend te noemen. HJSC speelde slof maar won dus wel. Uit tegen Arum afgelopen zaterdag wist HJSC op voorhand dat dit nog wel eens een pittig potje zou kunnen worden. Vorig seizoen werd hier nog met 3-2 verloren.

De start van het duel op sportpark de Bining was rampzalig te noemen. Bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg ging de aanvaller van Arum makkelijk nar de grond na een charge van Bert Veltman. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees resoluut naar de stip. Doelman Johan de Boer koos de juiste hoek maar kon niet bij de prima ingeschoten strafschop.

Kopballen brengen HJSC naar de voorsprong
Voordat HJSC dus zelf aan aanvallen was toegekomen stond het al op achterstand. Gelukkig pakte de ploeg het vervolgens goed op en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dat duurde gelukkig nog geen kwartier toen aanvoerder Jelger de Boer de 1-1 maakte. Justin Boonstra werd gevloerd waarna Mark Jaarsma de vrije trap panklaar op het hoofd van Jelger de Boer legde. Kiezelhard kopte hij de bal tegen de touwen en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

HJSC bleef vervolgens prima spelen en de thuisploeg kwam er niet meer aan te pas. Het balletje ging makkelijk rond en HJSC wist ook daadwerkelijk goede kansen te creëren. Helaas werden de meesten om zeep geholpen. Natuurlijk was het wel uitkijken voor de counter van Arum. Met lange ballen probeerden ze de aanvallers weg te sturen. Dat was vaak dreigend maar HJSC stond goed en verdedigde prima.

Na dik een half uur spelen viel de 2-1 voor HJSC uit een scherpe counter. Arum trachtte wederom met de lange bal gevaar te stichten en kwam ook een heel eind. De voorzet die zou komen werd met een tackle door Erro Hofstra teniet gedaan waarna Lammert Wiersma het spel snel verplaatste naar voren. Jelger de Boer kwam vervolgens door op links, draaide naar binnen en stuurde met zijn rechter de bal puntgaaf op het hoofd van Ramon Raap die bij de tweede paal binnen wist te knikken. Een uitstekende counter en een terechte voorsprong

Moeilijk fase na de voorsprong
Doordrukken was natuurlijk het credo na de voorsprong, maar dat lukte even niet. Zo makkelijk voetbalde HJSC voor de voorsprong maar zo moeizaam ging het vervolgens tien minuten. Slordigheid was het voornamelijk waardoor Arum even kon ruiken aan de gelijkmaker. Zo ver kwam het niet want echt in actie hoefde doelman Johan de Boer niet te komen. Een paar corners waren dreigend, maar meer ook zeker niet.

Overleven en een gouden wissel na de thee
In de rust werd uiteraard aangegeven dat Arum best wel eens fel uit de kleedkamer zou kunnen komen en dat HJSC daar op voorbereid moest zijn. Een gewaarschuwd mens telt natuurlijk voor twee maar toch overkwam HJSC het. Het was echt even tegenhouden wat voorin of op het middenveld kon HJSC de bal niet lang vasthouden. HJSC overleefde de storm en een gouden wissel gaf HJSC vervolgens iets meer ademruimte.

Koud in het veld ging Bart van Kalsbeek mee met de eerste de beste corner en kopte deze binnen bij zijn eerste balcontact. HJSC op een 1-3 voorsprong maar er waren nog wel 20 minuten te spelen. Arum deelde nog wel wat speldenprikjes uit maar toen het in minuut 82 met tien man verder moest was het wel over. Enorm dom natrappen werd gezien door de scheidsrechter die meteen de rode prent tevoorschijn haalde.

HJSC alleen aan kop
HJSC voetbalde de wedstrijd rustig uit en behaalde zo zijn tweede driepunter. Dat betekende dat HJSC alleen aan kop gaat in de vijfde klasse. Zaterdag speelt het thuis tegen Hielpen. Ook dat duel ging vorig seizoen verloren dus wederom kan HJSC aan de bak tegen de stugge Hindeloopers. De start na twee duels is in ieder geval hoopgevend met zes punten uit twee duels.