Sterk HJSC doet goede zaken met zege op NOK

Na de nederlaag van vorige week in Sneek was HJSC virtueel de koppositie kwijt omdat nummer twee NOK minder verliespunten had. Dat is na zaterdag weer recht gezet want een prima HJSC versloeg NOK in Oudemirdum en dat was volledig terecht.

HJSC schiet uit de startblokken
De nummer 1 tegen de nummer 2 van de ranglijst, spektakel gegarandeerd zou je dus zeggen. In de praktijk blijkt dat vaak tegen te vallen maar HJSC startte spectaculair met een goal uit de eerste beste corner. Wellicht de kleinste man van het veld, Jetze Wiersma kreeg zijn hoofd tegen de bal en zorgde voor de voorsprong van HJSC binnen twee minuten. Een heerlijk begin van de wedstrijd.

HJSC bleef geconcentreerd voetballen maar miste lange tijd de finesse om gevaarlijk te zijn voor de goal. Maar het was wel sterker aan de bal en NOK kreeg het helemaal niet voor elkaar om iets te forceren voor de goal van doelman Johan de Boer. Veel duels speelden zich dus af op het middenveld en dat ging er af en toe lekker fel aan toe.

Schitterende tweede treffer
De 2-0 van HJSC was grotendeels de verdienste van Lammert Wiersma die wederom een uitstekende pot speelde op de linksback positie. Een moderne back mogen we hem zeker noemen met zijn rushes aan de linkerkant. Met een geweldige solo aan die linkerkant en prima voorzet stond hij aan de basis van de tweede goal. Ramon Raap hoefde de voorzet alleen maar binnen te lopen en dat deed hij koeltjes.

Onoplettendheid na de thee
Met een 2-0 voorsprong zocht HJSC de kleedkamer op. Niets aan de hand dus want HJSC gaf achterin weinig tot niets weg. Dan is vlak na rust altijd zo’n moment dat je een onnodige tegengoal om de oren krijgt. Je kan er tien keer voor waarschuwen maar toch overkomt het je. En het was niet voor het eerst dit seizoen dat HJSC vlak na rust een tegengoal incasseerde. Zo snel als HJSC in de eerste helft op voorsprong kwam zo snel maakte NOK de 1-2 in de tweede helft.

Ook na de 2-1 bleef HJSC het lastig hebben. NOK had een paar dingen omgezet en daar had HJSC geen antwoord op. Jongens op het middenveld verzopen en telkens liep HJSC achter de feiten aan. Van de zorgeloze eerste helft was weinig meer over en het was wachten op de 2-2.

Wissels brengen HJSC weer in controle
Pas toen hoofdtrainer Thomas Graven een dubbele wissel toepaste werd het tij weer gekeerd. HJSC nam de controle weer over en ging op zoek naar de derde treffer. Ramon Raap was het na 75 minuten die voor de 3-1 zorgde met zijn tweede treffer van de middag. Pieter Wiersma schoot niet veel later ook de 4-1 binnen en het leek ook nog een grote uitslag te gaan worden. Het niveauverschil was groot en gezien de kansen had 5-1 of 6-1 ook geen gekke uitslag geweest.

Dat werd het niet want door een kleine inschattingsfout van Piet Jan Nauta maakte NOK in de absolute slotfase nog de 4-2. Jammer natuurlijk maar geen ramp omdat HJSC de wedstrijd al lang had beslist. Een prachtige en zeer belangrijke zege wat HJSC weer alleen koploper maakt van de vijfde klasse. Bij een zege op RKO komende zaterdag is de eerste periodetitel binnen.