Seniorenteams spelen allen een uitwedstrijd

Zaterdag 15 april zijn er vier jeugdwedstrijden in Hommerts. Gelukkig maar want HJSC 1, HJSC VR1 en HJSC 2 spelen allen een uitwedstrijd.

Jeugdwedstrijden in Hommerts 15 april 2023
09:00 | 
JO9-3 – Oeverzwaluwen JO9-1
09:00 | 
JO8-3 – SDS JO8-3
10:15 | 
JO19-1 – Scharnegoutum JO19-1
12:30 | 
JO14-1 – LSC 1890 JO14-1

HJSC VR1 krijgen de smaak te pakken
Na een lange periode zonder resultaat beginnen de VR1 eindelijk resultaat te boeken. Voor woensdag werd er zelfs drie maal op rij niet verloren. Het inhaalduel tegen Sneek Wit Zwart VR2 ging afgelopen woensdag met 4-3 verloren. En dat is jammer gezien de VR1 ook nog met 2-3 voor stonden. Zaterdag staat er een derby op het programma tegen zustervereniging vv Oudega. Eerder dit seizoen was Oudega met 1-4 te sterk in Hommerts dus HJSC is op zoek naar revanche.

Dat zal niet makkelijk worden want de dames van Oudega staan keurig vijfde maar kunnen met de nog te spelen inhaalwedstrijden zomaar derde staan. Het zal dus een hele kluif worden maar de dames van HJSC zijn veel beter in vorm dan eerder dit seizoen, en bij een derby zegt de stand op de ranglijst natuurlijk niet zo veel.

14:00 | Oudega VR1 – HJSC VR1

HJSC 2 wil bekeruitschakeling snel vergeten
Rookbommen, vuurwerk, een prachtig spandoek en een hele hoop supporters. Het was vorige week zaterdag een prachtige dag waarin HJSC 2 volop in de belangstelling stond. Helaas viel de wedstrijd behoorlijk tegen en was Oldeholtpade met 0-1 te sterk. Dat is natuurlijk enorm jammer want we hadden de ploeg graag bij de laatste acht gezien. Nu rest alleen de competitie nog en hier is niet veel eer meer te behalen. Zaterdag treft HJSC 2 (7e) hekkensluiter Flevo Boys 9. Dat is een stukje rijden dus vroeg op bed vrijdag want de wedstrijd begint al om 12:30u.

12:30 | Flevo Boys 9 – HJSC 2

Vlaggenschip wil geen fout maken in Hindeloopen
Het iconische beeld dat de spelers en staf over het beroemde bruggetje van Hielpen zullen lopen is zaterdag weer een feit. Ook de derde helft zal vast gezellig worden in de knusse kantine in Hindeloopen. Geweldig allemaal maar HJSC wil sowieso tweede worden en dus moet er worden afgerekend met de huidige nummer negen van de ranglijst.

Dat lukte eerder dit seizoen in eigen huis niet. Op dinsdagavond 22 november verloor HJSC met 1-2 van Hielpen. Het kwam nog wel op voorsprong maar twee penalty’s deden HJSC de das om. Het betekende toen de eerste nederlaag van HJSC en dat was ontzettend zonde want tot dat moment was HJSC ook in prima vorm. Dat is het nu ook en dus zien we de bui al een beetje hangen. Maar laten we van het positieve uitgaan want we verwachten natuurlijk een resultaat.

Zeker met in het achterhoofd dat de laatste twee weken van April ontzettend belangrijk zijn. Zaterdag over een week komt nummer vier Arum naar Hommerts en weer een week later spelen we uit tegen koploper de Walde. April kan dus wel eens heel cruciaal zijn voor de eindklassering.

SV Hielpen – VV HJSC
14:30 uur | Sportpark de Meenskar
Scheidsrechter: D. Stelzer

Selectie HJSC tegen Hielpen
1. Johan de Boer (K)
2. Joran Nieuwenhuis
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Niek de Jager
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem