Probleemloze middag voor HJSC tegen Woudsend

HJSC heeft zaterdag de derby tegen Woudsend met ruime cijfers gewonnen. Na een 3-0 ruststand stond er na 90 minuten 5-1 op het scorebord. En daar was helemaal niets op af te tekenen. Na afloop maakten beide teams er nog een gezellige middag van in de feesttent met zanger Bertus Sipma.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dus stond de feesttent weer naast het voetbalveld. Deze blijft er voorlopig nog staan tot aan de HJSC-dagen halverwege juni. Ook op 3 juni als HJSC de eerste nacompetitiewedstrijd zal spelen zal er een feestje worden georganiseerd in de tent. En niemand minder dan Sipke de Boer zal dan komen optreden.

Voorsprong binnen het kwartier
De thermometer gaf inmiddels waarden van boven de twintig graden aan dus was het zeten voor de spelers op het veld. Het publiek aan de kant kon tijdens de wedstrijd afkoeling zoeken in de koude sapjes. Ondertussen zagen zij HJSC prima aan de wedstrijd beginnen en druk uitoefenen op de defensie van Woudsend. Na zes minuten leek de 1-0 al te vallen maar de scheidsrechter en grensrechter oordeelden dat de bal de doellijn net niet had gepasseerd.

HJSC ging stug door met het produceren van aanvallen maar het ontbrak hem aan de beslissende pass. Tegenstander Woudsend kon verder weinig potten breken en bij balverlies had HJSC snel de bal weer in haar bezit. De voorsprong kon niet lang uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Het is dit seizoen een wapen van HJSC, corners en vrije trappen. Hoeveel corners en vrije trappen hebben geresulteerd in doelpunten weten wij niet precies, maar het zijn er een hele hoop. De luchtmacht van HJSC was ook zaterdag weer levensgevaarlijk.

Volgens de supporters moeten we de 1-0 toeschrijven aan Ramon Raap. Hij nam de corner die door Lex Potma werd binnengekopt, maar de bal had de lijn hoogstwaarschijnlijk al gepasseerd. Wie het doelpunt maakt is verder natuurlijk ook niet belangrijk, als die maar valt.

Justin Boonstra ouderwets op dreef
Ook na de voorsprong bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd. HJSC wou snel uitlopen en dat was goed te zien. Ondanks het wat stroperige veld was de passing vrij aardig. Ook het veldspel van aanvaller Justin Boonstra was vrij aardig. Hij bezorgde de back van Woudsend een hele vervelende middag en was ongrijpbaar. Zelf tekende hij ook nog voor de tweede treffer van HJSC. Hij liep bij zijn man vandaan, wipte de bal over de keeper en kon vervolgens de bal tegen binnen schieten. En zo stond HJSC al na twintig minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Wout Weghorst in Hommerts
Tegenstander Woudsend creëerde weinig. Enkel bij een corner was het even opletten geblazen. Maar dit gevaar werd vaak eenvoudig geneutraliseerd. HJSC bleef ondertussen lekker aanvallen en Aizo Veltman en Ramon Raap waren dicht bij de derde treffer. Deze viel na 36 minuten op een bijzondere manier. Niet helemaal volgens plan maar het pakte geweldig uit.

De genomen vrije trap ging laag over de grond en kwam bij Lex Potma in de voeten. Hij draaide uitstekend open en schoot met links kiezelhard binnen. Het deed ergens toch een beetje denken aan de goal van Wout Weghorst op het WK tegen Argentinië afgelopen winter. U mag het zelf beoordelen.

HJSC schiet ook de tweede helft uit de startblokken
Ook na rust veranderde er weinig. Het was zelfs al heel snel 4-0 door een goal van Herre Bosma. Pas na deze goal wist Woudsend iets meer druk op HJSC te zetten maar zonder spraakmakende momenten. Helaas kwam de goal voor de bezoekers er nog wel. Dat was pas in minuut 83 dus sprake van een comeback was er al lang niet meer.

Eerste goal voor Jorrit Renema slotakkoord
JO19-speler Jorrit Renema was verantwoordelijk voor de eindstand. Met zijn eerste treffer in HJSC 1 bepaalde hij de uiteindelijke score op 5-1. Een uitstekend prestatie van HJSC dat Woudsend amper ademruimte gaf.

Schitterend feest na afloop
De rivaliteit op het veld veranderde na 90 minuten in een gebroederlijk samenzijn. Natuurlijk was het mooie weer een fijne bijkomstigheid, ook zanger Bertus Sipma wist er een groot feest van te maken. En zo bleef het nog lang gezellig in Hommerts.

Zaterdag naar ENS en dan begint de nacompetitie
Komend weekend in de nummer twee de tegenstander van HJSC. Dit is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. HJSC speelt nergens meer voor want is definitief derde geworden. ENS zou nog kampioen kunnen worden al is die kans zeer klein. Na de wedstrijd tegen ENS is HJSC een week vrij en dan begint op 3 juni de nacompetitie. Mocht de tegenstander bekend zijn dan laten wij dit natuurlijk weten.