Persoonlijke fouten zorgen voor dikke nederlaag

HJSC heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren van SVBS’77. In een wedstrijd waarin het niveau van een week eerder (0-3 zege op Bakhuizen) bij lange na niet werd gehaald, ging HJSC met 0-3 in eigen huis onderuit. Een dag die misschien het kampioenschap had kunnen opleveren eindigde in mineur.

Lees hier de voorbeschouwing van voorzitter Piet Jan Nauta in het programmaboekje van afgelopen zaterdag.

Het was lekker druk op Sportpark Oan it Far in Hommerts. Het waaide stevig maar de meeste supporters vonden een plekje uit de wind tegen de boxen aan. Bij een zege van HJSC en puntverlies van drie andere ploegen kon de champagne worden ontkurkt. Dat liep dus even helemaal anders.

HJSC begon niet eens heel slecht aan de wedstrijd. De bezoekers probeerden de opbouw snel te verstoren maar echt lastig werd het voor HJSC niet om uit te verdedigen of om op te bouwen. Het probleem zat hem meer in een linie naar voren. Ballen werden amper vastgehouden en bovendien veel te snel verspeeld.

Toch ontstonden er wel kansen, aan beide kanten. Pieter Wiersma kreeg tot twee maal toe een schietkans, maar zijn schoten misten richting. Marko Hoekstra kreeg de grootste kans van de eerste helft. Hij liep prachtig weg bij zijn tegenstander en kwam oog in oog met de doelman. Die kwam echter goed uit zijn goal en pakte het schot van Marko.

SVBS’77 werd in de eerste helft eenmaal echt gevaarlijk. Een vrije trap kwam op het hoofd van de spits die vrij kon inkoppen omdat hij slecht werd gedekt. Zijn kopbal mistte kracht waardoor het een prooi werd voor doelman Johan de Boer.

In de tweede helft kwam er meer druk van de gasten. Voorin kreeg HJSC helemaal niet meer voor elkaar en ook het middenveld kreeg weinig voor elkaar. Uit een corner viel de eerste goal. Johan de Boer leek de bal uit de lucht te plukken maar moest lossen, de bal kwam precies op het hoofd van een speler van SVBS’77 die simpel kon binnenkoppen.

Proberen deed HJSC het wel maar er kwam helemaal niet uit. Achterin moest HJSC meer ruimte weggeven om druk naar voren te houden. Dit was niet eens de reden van de 0-2. Mark Tesselaar raakte bij het uitverdedigen de bal helemaal verkeerd. Een speler van SVBS’77 kon vrij doorlopen richting de goal en ronde knap af.

Het werd nog erger toen SVBS’77 een kwartier voor tijd een penalty te nemen kreeg. Deze werd eveneens koel afgerond en zo was de marge al opgelopen tot drie doelpunten. Het werd een hopeloze middag om snel te vergeten.

De volgende wedstrijd van HJSC is pas op zaterdag 4 mei. Op het geweldige tijdstip van 17:00 uur is dan Steenwijker Boys de tegenstander. Door overwinningen van de concurrentie kan HJSC een eventueel kampioenschap nog wel even uitstellen. HJSC moet zich eerst maar eens herpakken in Steenwijk. Daarna volgen nog twee thuiswedstrijden tegen Espel en Blokzijl.