Ook reüniedag weer vol met hoogtepunten

Het is op dit moment hoogtepunt na hoogtepunt bij onze voetbalvereniging. De prestaties van ons eerste elftal even weggelaten helaas. Die verloren van Creil-Bant met 5-0. De dames deden het wel uitstekend en namen alvast een klein voorschot op de titel. Op Sportpark Oan it Far werd nummer twee Waterpoort Boys in een bizarre wedstrijd met ruime cijfers verslagen (7-4).

Lees hier de voorprogramma’s uit het wedstrijdboekje 

Geweldige opkomst reünisten
Deze zaterdag stond natuurlijk in het teken van de reünie. Gedurende de dag waren en diverse activiteiten en bekeken de aanwezigen uiteraard de wedstrijd van HJSC VR1 en HJSC 1. Eén van die aanwezigen was Henk van der Veer. Een bekende voor velen en tevens heeft hij een column op Omrop Fryslân. Maandag stond zijn gehele column in het teken van HJSC.

De tekst gaat verder onder de video en foto’s

Wedstrijdverslag HJSC VR1
Om half 1 mochten de HJSC VR1 aftrappen voor hun duel. Een absolute kraker want de VR1 is koploper en ze namen het op tegen Waterpoort Boys, de nummer twee van de ranglijst.

Zaterdag was het zover. De kraker tegen Waterpoortboys VR1 stond op het programma en toevallig precies op de jubileumdag. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-2 nederlaag, die niet helemaal terecht was. We wilden heel graag revanche nemen! Het werd een doelpuntrijke wedstrijd in de zon met veel publiek!

Zenuwen omzetten in focus
De ene speelster stapte relaxed de kleedkamer binnen, terwijl de ander ’s ochtends het ontbijt al met moeite naar binnen kreeg. Hoe dichter we bij de aftrap kwamen, des te meer kwamen de zenuwen. We hadden voor het eerst ook een pupil van de week, Daniëlle. Ze mocht bij het inspelen een balletje rondtikken en mee afronden. We hebben de toekomst voor ons team al gezien! Piet Jan Nauta had de microfoon weer eens gevonden en begon heel officieel de nummers en de opstelling op te noemen. Het HJSC-lied klonk en we liepen het veld op. Daniëlle mocht aftrappen en scoorde bij WPB! Was dit een goed voorteken voor de wedstrijd?

Het fluitsignaal klonk en nu moest het gebeuren. We gingen vol voor de overwinning, door druk te zetten op WPB maakten we het ze wat moeilijker. In het begin ging het wel gelijk op. WPB kreeg de 1e kans, maar daarna werden we steeds sterker. We creëerden kansen en vuurden eens op de goal, maar deze gingen helaas naast. Jenny had iets later een goede poging, deze kwam op de paal. Jenny zou voor de rebound gaan, maar werd geraakt door de keeper. De bal ging net naast. Jenny raakte geblesseerd en moest gewisseld worden.

Een paar minuten later zakte Michelle wat uit de spits, veroverde de bal van WPB en gaf een steekpass op Irma. Irma kon de bal meenemen en voorgeven. Michelle schoot de bal in één keer binnen, het was 1-0! Niet eens vijf minuten later kwam een schot van Iris op de lat. De bal kwam bij Hannah, Hannah schoot de rebound met een prachtige volley binnen. 2-0! Wij hadden nog een flink aantal kansen, maar deze gingen naast of werden tegengehouden.

Een diepe bal van WPB werd verkeerd geraakt door Jeanet en de snelle spits van WPB had hierdoor veel ruimte richting de goal. Ymkje en Corry probeerden een tegentreffer nog te voorkomen, maar de spits tikte de bal voorbij hun, waardoor de bal de goal in hobbelde. 2-1.  We gingen weer verder voetballen en tikten mooi rond. Dit uitte zich in een goal voor ons. Irma had de bal mooi meegenomen, snelde 2 man voorbij en schoot van af de 16 in de verre hoek, 3-1!  We waren sterker en voetbalden voornamelijk op de helft van WPB. Vlak voor rust brak WPB nog een keer door. We kregen de bal niet goed weggewerkt en de bal werd over Corry heen binnengeschoten. Met een 3-2 voorsprong gingen we de rust in.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de balletschoenen uit moesten en dat we echt wel een overtreding mochten maken. De letterlijke woorden daarna waren: “jullie geven ze nog net niet een massage en een kopje thee mee richting de goal”. Timo was wat feller dan anders en je merkte ook wel dat hij wat zenuwen had, al zal hij dat niet snel toegeven.

Doelpuntrijk begin van de tweede helft
We hadden niet genoeg geprofiteerd van de wind en nu werd het toch wat moeilijker. De stress kregen we dan ook, toen vrijwel direct na de aftrap de 3-3 viel. Een voorzet waaide de goal in. Nadat wij weer mochten aftrappen, gaf Michelle een diepe bal op Irma. Irma speelde 3 man uit en schoot de bal in het net. 4-3! We hadden een goed antwoord op WPB en de opluchting in het team was ook groot! Een paar minuten later kreeg Berit de bal aangespeeld. Ze werd half onderuitgehaald, maar kon op één of andere manier toch op de been blijven en kopte de 5-3 binnen! Een goal op doorzettingsvermogen! Waar de dames van WPB gefrustreerd raakten en begonnen te zeuren, voetbalden wij vrolijk verder. Een bal van Michelle op Martynke was de basis voor de 6-3. Martynke schoot de bal vanaf het 16-metergebied op goal. Deze ging door de benen van de keepster de goal in. De 7-3 kwam 5 minuten later ook op de naam van Martynke te staan. Een voorzet kwam bij Martynke terecht en zijschoot deze binnen.

Daarna verdween de druk op WPB en werd er meer gevoetbald op het middenveld. Wij beten meer van ons af en de balletschoentjes gingen wat vaker uit. WPB speelde de laatste 10 minuten wel meer op onze helft, waardoor wij meer moesten verdedigen. Jeanet had een bal al weggewerkt, toen ze een schop en een beuk meekreeg. Ze werd hiermee gelanceerd. Laten we het er maar ophouden dat deze vliegles niet echt een groot succes was. De speelster van WPB kreeg geel van de scheids en Jeanet werd gewisseld. WPB werd nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van HJSC. De spits van WPB vond nog één keer het net, het werd 7-4. Michelle mocht nog een paar minuten centraal achterin de ballen tegenhouden en daardoor is zij vandaag op alle linies geweest, met uitzondering van de positie keepster.

Het eindsignaal klonk en de vreugde was groot. Door de winst op WPB zijn wij heel dicht bij het kampioenschap. De volgende wedstrijd, zaterdag 14 mei tegen Scharnegoutum, kunnen we de titel definitief binnenslepen, als we winnen. We willen jullie bedanken voor de vele support deze zaterdag, zoveel mensen hebben wij nog niet eerder langs de lijn gehad en dat was ook te horen! Hopelijk komen jullie ons 14 mei weer aanmoedigen en kunnen wij daarna feestvieren!

Nu gaan wij eerst genieten van deze overwinning en van het heerlijke weer! Tijd voor de derde helft!

Pupil van de week
Daniëlle Cnossen was de pupil van de week bij de wedstrijd van de dames. Ook zij kreeg vooraf een vragenvuur voorgeschoteld.  

-Waar speel je graag in je team?
*Mid mid.

-Wat was tot nu toe het mooist bij voetbal?
*Dat ik de vorige wedstrijd had gewonnen en 3 goals heb gemaakt.

-Beste speler(s) van v.v. H.J.S.C.?
*Irma Jaarsma

-Welke club is je favoriet?
*Manchester United.

-Beste speler van Nederland?
*Vivianne Miedema.

-Grootste droom op voetbalgebied?
*Profvoetbalster worden.

-Wat zijn je hobby’s?
*Voetballen, turnen, kaatsen, tekenen, knutselen.

-Welke t.v. programma’s vind je het leukst?
*Voetbal, Mega Mindy, Miraculous.

-Welk eten vind je echt lekker?
*Pizza, pannenkoek.

-Wat wil je later worden?
*Piloot.

-Wat wil je verder nog kwijt.
*Niets meer.

De tekst gaat door onder de foto’s

HJSC 1 kan geen potten breken en stelt teleur
Na de geweldig amusante pot van de vrouwen was het tijd voor HJSC 1. Vechtend voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Creil-Bant leek een mooie tegenstander om een punten tegen te pakken. Dat lukte natuurlijk al eerder toen HJSC met 0-2 in Bant wist te winnen.

Daar leek het totaal niet op. HJSC ging met 5-0 onderuit, creëerde helemaal niets en stelde zo behoorlijk teleur. Meer woorden gaan we ook niet vuil maken aan deze deceptie. Een smetje op deze prachtige dag. Want ondanks de nederlaag ging de derde helft wel gewoon door.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Fantastische prijzen in de derde helft
Een minuut gratis winkelen bij de nieuwe Plus in Heeg was de hoofdprijs. Fotograag Baukje wist deze prachtige prijs te winnen en mag dus binnenkort met een boodschappenwagen door de winkel gaan racen. Maar ook picknicktafels, paling, rondleidingen en waardebonnen behoorden tot de prijzen. Het dorpshuis was stampende vol en de lootjesverkoop koste weinig moeite. Het werd een prachtige avond waar ook nog foto’s van zijn gemaakt.

Wij danken Baukje van BB-Foto’s voor het verzorgen van de prachtige plaatjes