Ook HJSC-zeskamp groot succes gebleken
Na de spectaculaire opening van het jubileum en de onthulling van de eerste artikelen op de wall of fame door Bauke en Sjoerd was het tijd voor de oudere HJSC-jeugdleden. Voor hen was een zeskamp georganiseerd op het hoofdveld. Terwijl iedereen naar de wall of fame liep werden de tweetallen geloot, om een zo eerlijk mogelijk verloop van de zeskamp te krijgen.
Nadat de jeugdleden wisten met wie ze gingen strijden voor de felbegeerde HJSC-zeskamp beker en de joker in ontvangst hadden genomen, stonden de talenten van HJSC om 20 over 7 in de catacomben klaar om het veld op te komen. Op het moment dat het clublied uit de boxen begon te klinken, kwamen de zestien spelers het veld op.
Terwijl het clublied nog speelde begon het publiek zich te verzamelen achter de goal en namen de spelers en de commentator (Egbert Betlehem) hun positie in. Nadat het opkomstnummer afgelopen was kon de zeskamp gezamenlijk geopend worden.
Elk van het tweetal kreeg een kans om de lat te raken. De jongste kreeg een kans ter hoogte van de penaltystip en de oudste van het tweetal kreeg de kans vanaf de 16-meterlijn.
Bij de eerste schoten werd direct zichtbaar de hoogte van de lat wel gehaald kon worden, naar 4 pogingen kon Lammert Wiersma het dak op nadat daar al twee ballen lagen. Uiteindelijk werd Tycho van Pelt de eerste en tevens de laatste die de bonuspunten in de wacht sleepte, hij was de enige van de zestien die de lat raakte.
Nadat iedereen de kans op de bonuspunten had gehad, was het tijd om bij de 6 spellen die klaar stonden zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Aan begeleiders was geen gebrek, bij elk spel stonden twee begeleiders en bij het voetbaldartbord stonden zelfs 3 begeleiders om alles in goede banen te leiden.
Bij het dartbord kreeg elk tweetal 4 keer 3 kansen om zo veel mogelijk punten bij elkaar te schieten. Aangezien een voetbal niet bleef kleven op het dartbord was voor de begeleiders goed opletten, die moesten namelijk direct zien in welk vak de bal getrapt werd. Anco Koopmans en Siebolt Hofman lieten zien de bal aardig te kunnen plaatsen, met hun score van 250 punten haalden zij hier de meeste punten.
Het tweede spel werd direct veel ingewikkelder ervaren. Bij het curlingvoetbal was de opdracht om de bal zo dicht mogelijk bij het midden van het doek te passen. Toch bleef de bal een paar keer in het kleinste rondje liggen. Dit lukte Pieter van der Bij en Tycho van Pelt eenmaal. Bjerno Huijgen passte de bal tweemaal achter elkaar precies in het midden en haalde daardoor bij dit onderdeel, samen met zijn maat Sander Adema, de meeste punten.
Bij de snelheidsmeter schatten de meeste tweetallen hun beste kansen in, hier werd namelijk 7 keer de joker ingezet. De joker zorgde ervoor dat de punten bij dit onderdeel verdubbeld zouden worden. Er werd meerdere malen boven de 90 km/h geschoten. Joran Nieuwenhuis wist met een score van 97 km/h de hoogste score te noteren.
Bij het 3-gatenbord was het voor de twee begeleiders makkelijk om de score te noteren. Ondanks dat Jelger de Boer zijn hoofd door een gat stak om het mikpunt wat aantrekkelijker te maken werd er maar 4 keer een bal door een gat geschoten.
Bij het 5de spel stonden er drie voorwerpen achter elkaar. Als eerst stond er een kruiwagen, als tweede een vuilniscontainer en als laatste stond er een opblaaszwembadje. Bij dit onderdeel hadden Bjerno en Sander de beste tactiek en techniek. Zij schoten de bal tweemaal in het zwembadje en een keer in de kruiwagen en behaalden daarmee de hoogste score.
Voor het laatste spel stond er een dribbelparcour klaar. Sil Dijkstra en Riemer Raap moesten hun joker nog inzitten en deden dit heel tactisch bij het laatste onderdeel. Zij zetten gezamenlijk de tweede tijd neer, alleen Sander en Bjerno waren op dit onderdeel sneller.
Op het moment dat de eerste deelnemers klaar waren, probeerden zij toch nog even bij de snelheidsmeter het record te pakken. De rij werd steeds langer en zelfs enkele begeleiders deden een poging, maar het record van Joran kon niet verbroken worden.
Nadat iedereen de onderdelen zo goed mogelijk had afgerond en nog enkele pogingen had gedaan om zijn eigen snelheid te verbeteren was het tijd voor de HJSC 75-jaar penaltybokaal. Alle zestien hadden ze dus nog kans op een individuele prijs. Lars Palijama, de keeper van deze penalty knock-out serie en tevens keeper van de HJSC-selectie, kreeg de taak om zoveel mogelijk penalty’s te stoppen.
In de eerste ronde liet Lars zien prima een penalty te kunnen stoppen, in deze ronde moesten er al 7 penaltynemers de strijd staken nadat hun penalty werd gepakt. In de 5de ronde waren alleen Sander Adema en Jelte Wiersma degenen die 4 penalty’s wisten te scoren. Nadat Lars de 5de penalty van Jelte wist te pakken kwam de druk bij Sander te liggen. Hij bezweek hier niet onder en schoot de laatste penalty onhoudbaar voor Lars in de hoek. Door vijf penalty’s te benutten is Sander Adema de winnaar geworden van de penaltybokaal.
Nadat de penaltybokaal was gespeeld waren de punten van de zeskamp opgeteld. Hier kwam uit dat Joran Nieuwenhuis en Jelte Wiersma net een paar punten meer hadden gehaald dan Siebolt en Anco en als Sil en Riemer, de gezamenlijke nummers 2. Hierdoor zijn Joran en Jelte winnaar geworden van de HJSC-zeskamp ter ere van het 75 jarige jubileum.